Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Centrul de Transfuzie Sanguină Alba: Cei care donează sânge până în 10 iulie primesc reduceri la abonamente pentru UNTOLD şi NEVERSEA

Publicat

analize sange Persoanele care vor dona sânge în perioada 14 iunie – 10 iulie 2017 la Centrele de Transfuzie Sanguină din toată ţara vor beneficia de o reducere de 150 de lei la costul abonamentelor, ce permit accesul la toate concertele din cadrul Festivalului UNTOLD şi o reducere de 195 de lei în cadrul Festivalului NEVERSEA, transmite medicul Ana Savu, director al Centrului de Transfuzie Sanguină Alba.

Festivalul de muzica UNTOLD va avea loc la Cluj, în perioada 3-6 august 2017, iar Festivalul NEVERSEA va avea loc la Constanţa, în perioada 7-9 iulie 2017.

Reamintim că în 14 iunie este Ziua Naţională de Donatorului de Sânge. Tema Zilei din anul 2017 este „Donează sânge. Donează acum. Donează constant”, pentru a pune accentul pe importanța constituirii de rezerve de sânge pentru situații de urgență prin sensibilizarea populației privind importanța donării de sânge.

Cu această ocazie, reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba fac apel pentru donarea de sânge.

Donarea de sânge reduce riscul de paralizie şi de accident vascular, spun specialiştii. Sângele este împrospătat, iar imunitatea organismului creşte.

Dintr-o pungă de sânge se pot obţine trei componente sanguine, astfel că un donator, prin gestul său poate ajuta trei bolnavi.

„Dacă nu ar exista aceste persoane minunate – donatorii de sânge, şansele de supravieţuire ale multor bolnavi, aflaţi în stare gravă, ar fi foarte scăzute. În multe situaţii, sângele poate face diferenţa între viaţă şi moarte. Transfuzia de sânge nu este o simplă perfuzie. Sângele este un ţesut lichid (înseamnă viaţă), iar efectele administrarii acestuia pot fi miraculoase. Astfel, donarea de sânge este cel mai frumos gest de omenie pe care poate să-l facă cineva”, a transmis medicul Ana Savu, directorul Centrului de Trasfuzie Sanguină Alba.

Vezi 14 iunie, Ziua Mondială a Donatorului de Sânge. Cum pot fi salvate vieţi. PROGRAM, condiţii şi facilităţi pentru cei care donează la Centrul de Transfuzie Sanguină Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax