Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Centura de Vest a Sebeșului: Act adițional semnat de primărie și CNAIR. Pe unde va trece și ce rol va avea. Ce spune primarul

Publicat

Primarul din Sebeș, Dorin Nistor, a anunțat miercuri că a semnat la CNAIR actul adițional al parteneriatului de implementare pentru centura de Vest a orașului.

Demersul constituie fundamentul finanțării proiectului din fonduri europene prin Programul Transport 2021-2027, mai spune primarul.

Prin punerea în practică a investiției „Drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeș” se va realiza o cale rutieră care va lega Drumul Național 7 (Sibiu – Deva) cu Drumul Național 67 C (transalpina).

Centura (care va ocoli pe la Petrești), va putea prelua traficul greu de pe Valea Sebeșului, prin ocolirea zonei locuite din municipiu.

Traseul drumului de ocolire se suprapune în mare măsură cu traseele drumurilor de exploatare agricolă existente în zonă și va reprezenta o alternativă de transport pentru cetățenii Sebeșului, pentru cei aflați în tranzit, precum și pentru agenții economici.

Centura de Vest: Datele viitoarei investiții

Lungimea drumului va fi de circa 5.478 metri, profil transversal tip pentru drumuri naționale secundare de clasa tehnică III cu 2 benzi de circulație de câte 3,50 metri lățime, cu lățimea platformei de 9,00 metri, cu 3 sensuri giratorii.

Instalația de iluminat stradal se va realiza prin utilizarea unor corpuri de iluminat de tip LED 150W, destinate iluminatul exterior, amplasate pe stâlpi de iluminat metalici cu înălțimea de 9 metri.

Traseul variantei ocolitoare se intersectează cu străzile Ion Creangă, Molidului și Hotarului, cu un drum de exploatare și câteva drumuri agricole.

Pentru realizarea legăturii cu străzile și drumurile mai sus menționate se vor amenaja un număr de trei girații care sa faciliteze accesul spre și dinspre varianta de ocolire a Municipiului Sebeș.

Totodată se vor amenaja drumuri de folosință agricolă paralele cu varianta de ocolire pentru facilitarea riveranilor la terenurile agricole.

Accesul la amplasament se face pe capete din Drumul Național 7, respectiv Drumul Național 67C, cât și de pe străzile și drumul de exploatare pe care le intersectează pe traseu.

”Rețeaua stradală a municipiului Sebeș este în continuare solicitată de fluxuri importante de trafic greu.

Realizarea unui drum ocolitor reprezintă o soluție pentru decongestionarea traficului rutier prin scăderea semnificativă a numărului vehiculelor grele care în prezent circulă pe rețeaua stradală urbană.

De asemenea, scoaterea în afara orașului a traficului de tranzit va contribui la reducerea poluării cu pulberi în suspensie și a poluării fonice, creșterea gradului de siguranță al circulației rutiere, inclusiv a pietonilor și bicicliștilor, creșterea fluenței circulației, diminuarea semnificativă a șocurilor mecanice induse de vehiculele grele asupra imobilelor.

Printre beneficiile aduse municipiului se numără reducerea traficului pe arterele urbane Augustin Bena, Valea Frumoasei și Dorin Pavel și în localitatea aparținătoare Petrești, reducerea timpului de deplasare, a aglomerației, nivelului de zgomot și poluării, precum și protejarea infrastructurii stradale și a imobilelor riverane față de consecințele traficului greu.

De asemenea, se va fluidiza traficul existent, se va reduce timpul de transport şi se vor elimina blocajele rutiere.

Investiția „Drum de ocolire în partea de vest a Municipiului Sebeș” va contribui la dezvoltarea infrastructurii Sebeșului în folosul cetățenilor și a mediului de afaceri și reprezintă un nou pas în sensul creării unui sistem de transport modern și fiabil” a transmis primarul Dorin Nistor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Clovnul

    joi, 08.02.2024 at 19:54

    O noua promisiune electorală. Edilul evita sa spună ca traficul greu cu busteni furați năruie casele de pe str Mircea cel Mare, unde 56 de familii îi solicita sprijinul de ani buni, iar el le răspunde doar la mișto. Oamenii au primit și minciuna scrisă ca în 2023 centura va fi gata, dar se pare ca doar mandatele lui vor fi gata!
    Promite centura, bazin de înot, parc în Arini are multe visuri eroticoelectorale, dar și coșmaruri ca vin alegerile !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax