Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Centura oraşului Alba Iulia, care va lega autostrada de drumul spre Zlatna: Contractul pentru realizarea PUZ a fost semnat

Publicat

Procedura de achiziţie pentru realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) destinat construirii centurii de nord a municipiului Alba Iulia a fost finalizată de către Primărie. Este vorba despre un drum cu două benzi de circulație, în lungime de 6 km, care va lega DN 1 – din sensul giratorul aflat la ieșirea din oraș spre Cluj, de DN 74 – în zona localității Șard.

Contractul în valoare de 115.598 lei a fost încheiat la sfârșitul lunii iunie cu firma Total Business Land SRL din Alba Iulia. Potrivit documentației, termenul de predare maxim este de 120 zile de la emiterea ordinului de începere.

Vezi și HARTĂ: O nouă ȘOSEA DE CENTURĂ, la Alba Iulia. Pe unde va face legătura între DN 1 și DN 74. Licitație pentru elaborare PUZ

Potrivit temei de proiectare, traseul obiectivului propus va începe din sensul giratoriu Alba Iulia Nord, către teritoriul administrativ al comunei Ighiu și va face legătura între DN 1 (E 81) și DN 74. Lungimea traseului propus pe teritoriul administrativ al municipiului Alba Iulia este de 4,6 km, continuând cu aproximativ 1,4 km pe teritoriul administrativ al localității Ighiu.

Șoseaua de centură va pleca din sensul giratoriu de la nodul rutier Alba Iulia Nord, unde se face legătură cu DN 1 şi Autostrada A10 Sebeș – Turda, va trece pe la nord de uzina Saturn, iar după ce va traversa valea din zonă şi calea ferată Alba Iulia – Zlatna, va urma cursului râului Ampoi, unde există şi în prezent un drum comunal.

Șoseaua va intra pe teritoriul comunei Ighiu, după care va traversa prin intermediul unui pod rutier Ampoiul şi va face conexiunea cu DN 74, în zona localității Şard, înainte de podul rutier peste râul Ampoi aflat la intrarea în localitate dinspre Alba Iulia.

Investiţia propriu-zisă în realizarea şoselei va fi realizată de Consiliul Judeţean şi este estimată la peste 8 milioane de euro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax