Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ceremonial militar: Cei trei pompieri din Alba care au participat la misiunea din Grecia, felicitați de conducerea ISU

Publicat

Cei trei pompieri din Alba, mr. Botezan Radu, plt. adj. Oancea Marius și plt. maj. Ciuta Cătălin, care au făcut parte din modulul de stingere a incendiilor în Grecia și au acordat sprijin cetățenilor eleni, au fost felicitați de către comanda inspectoratului pentru profesionalismul, devotamentul și compasiunea față de semenii eleni, de care au dat dovadă pe tot parcursul desfășurării misiunii încredințate.

Totul în cadrul unui ceremonial militar desfășurat la sediul ISU Alba.

Totodată, căpitanul Lugojan Adrian Ioan va face parte din familia pompierilor militari albaiulieni, activitatea sa desfășurandu-se în cadrul Compartimentului Comunicații și Tehnologia Informațiilor ca urmare a promovării examenului pentru postul de ofițer, au transmis reprezentanții ISU Alba.

Pompierii români au participat în această vară la două misiuni de stingere a incendiilor din Grecia, fiind extrem de apreciați de populația din zonele afectate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EVENIMENT

Primăria Ciugud propune SOLUȚII pentru problema blocajelor în trafic, la orele de vârf, între Zona de Dezvoltare și Alba Iulia

Publicat

Traficul între Alba Iulia și Ciugud, la ore de vârf, pe tronsonul Zona de Dezvoltare Economică Ciugud – șoseaua de centură, a devenit tot mai aglomerat, astfel că reprezentanții Primăriei Ciugud au început demersurile pentru a găsi soluții la această problemă.

„Ambuteiajul în trafic este cauzat de trecerea la nivel cu calea ferată din municipiul Alba Iulia. La ore de vârf, din cauza barierei coborâte pentru trecerea unor garnituri de tren, se formează cozi de mașini. Problema este resimțită atât de către cetățenii care merg spre Alba Iulia din Hăpria, Drâmbar, Teleac, Șeușa, Totoi, Dumitra sau Berghin, cât și de cei care vin din Alba Iulia la fabricile din zona industrială a municipiului și din Zona de Dezvoltare Economică Ciugud.

Chiar dacă problema de trafic nu este pe raza comunei Ciugud, ci în municipiul Alba Iulia, am decis să inițiem demersurile pentru ca împreună cu reprezentații CFR și cu colegii noștri din Primăria Alba Iulia să găsim soluțiile la această problemă.

Soluțiile propuse de noi:

  • Corelarea mersului trenurilor cu funcționarea barierelor, astfel încât acestea să fie coborâte doar în perioada necesară pentru siguranța traficului feroviar. Șoferii se plâng că barierele rămân coborâte mult timp înainte și după trecerea garniturilor de tren.
  • Montarea unui indicator inteligent, la ieșirea din satul Teleac, care să informeze șoferii când barierele sunt coborâte, recomandându-le folosirea rutei ocolitoare („drumul oaselor” – drumul județean care pornește din primul sens giratoriu și iese în șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia).
  • Promovarea transportului public ca alternativă de transport pentru navetiștii din Alba Iulia și Ciugud.

Sperăm că vom găsi înțelegerea necesară la toate autoritățile implicate, astfel încât să identificăm cele mai bune soluții pentru a îmbunătăți condițiile de trafic între Alba Iulia și Ciugud”, au transmis reprezentanții Primăriei Ciugud, pe pagina de Facebook.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Atenție șoferi: Programul de acces pe DN 67C Transalpina, între Rânca și Obârșia Lotrului, MODIFICAT din cauza condițiilor meteo

Publicat

Din cauza condițiilor meteo, precipitații și temperaturi scăzute ce duc la apariția poleiului pe timpul nopții, SDN Târgu-Jiu a decis ca accesul pe sectorul cuprins între Rânca și Obârșia Lotrului, de pe DN 67C – Transalpina, se va face în intervalul orar 10:00 – 17:00.

„Decizia deschiderii mai târziu a sectorului menționat a fost luată pentru ca utilajul echipat cu lamă și răspânditor de material antiderapant să poată parcurge tot traseul pentru a ne asigura că nu sunt probleme și circulația se poate desfășura în condiții de siguranță.

Seara accesul este permis până la ora 17:00, având în vedere că se întunecă mai devreme și temperaturile scad pe timpul nopții”, au precizat reprezentanții SDN Târgu-Jiu.

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

Blajul va avea în curând un adăpost modern pentru câinii comunitari. Investiție de peste 720.000 de lei

Publicat

Municipiul Blaj va avea în curând un adăpost modern pentru câini comunitari, printr-o investiție de peste 720.000 de lei. 

Primăria Blaj a achiziționat la mijlocul lunii septembrie, prin cumpărare directă pe platforma SEAP, lucrări de construcție clădiri – adăpost pentru câini în municipiu. Valoarea investiției se ridică la 721.405,30 de lei, fără TVA.

Potrivit documentației, noul adăpost pentru câini ar urma să fie finalizat într-un termen de 4 luni de la data emiterii ordinului de începere a execuției lucrărilor.

Construcția va include un cabinet de consultații, o sală de chirurgie, un spațiu post-operator, un sector convalescență, o magazie alimente, oficiu, frig alimente, vestiare îngrijitori și medici, grupuri sanitare și țarcuri.

Structura construcției propuse va fi realizată astfel:

  • fundații continue din beton armat, elevații din beton armat,
  • pardoseală din beton slab armat cu placaj din gresie sau ciment sclivisit,
  • zidărie de cărămidă cu goluri verticale 30 cm grosime cu termoizolație din cu vată bazaltică 10 cm grosime,
  • planșeu din lemn ecarisat de rășinoase peste parter termoizolat cu vată minerală.

Șarpanta construcției va fi realizată din lemn de rășinoase tratat antiseptic și ignifug iar învelitoarea va fi din țiglă metalică culoare maro.

Suprafața totală a terenului este de 23.805 mp, din care cea aferentă adăpostului este de 770 mp. Suprafața construită va fi de 144 mp. Suprafața zonelor verzi va fi de 269 mp iar suprafața aleilor auto și pietonale va fi de 357,5 mp.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Actorii de la Grupul Skepsis participă la un festival internațional de teatru, în Germania. Ce spectacol vor prezenta

Publicat

Grupul Skepsis reprezintă Alba Iulia și România la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru AMAFEST, organizat la Stuttgart, Germania, în perioada 22-25 septembrie. 

Compania de teatru Skepsis va reprezenta Alba Iulia și România cu spectacolul „Îl cunoașteți ?”, inspirat de o piesă într-un singur act semnată de Eugen Ionescu.

„Prestația foarte bună pe care am avut-o anul trecut a lăsat o impresie pozitivă și a făcut ca organizatorul să ne invite și la ediția din acest an. Conform abordării noastre specifice, dorim să ne ridicăm la nivelul așteptărilor, dar și să surprindem, să provocăm publicul. Iată de ce am propus de această dată un spectacol cu un pronunțat caracter tragic.

Spectacolul ”Îl cunoașteți ?” ne conduce treptat într-o călătorie în care personajele coboară din cotidian spre sine, de la explorarea socialului la descoperirea lumii interioare, a instinctelor și emoțiilor subconștiente. O călătorie care promite trăirea unor adevăruri profunde, dar în urma căreia nimic nu mai rămâne la fel” a precizat Viorel Cioflică, regizor și coordonator, Grupul Skepsis.

Evenimentul are un pronunțat caracter artistic și intercultural, grupurile participante fiind încurajate să își prezinte spectacolele dar și cultura de proveniență.  Programul festivalului este divers, cu spectacole de teatru, discuții, ateliere de formare și activități cu rol de familiarizare a participanților cu istoria și cultura locală, toate desfășurate sub crezul cel mai bine exprimat de Nelly Eichorn și Gustav Frank, regizori implicați în organizarea evenimentului: „În comunitatea teatrului, nu există străini, doar prieteni pe care încă nu i-ai cunoscut!”.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax