Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Certificat digital COVID: Peste 740.000 de români au descărcat documentul, într-o săptămână

Publicat

Peste 740.000 de români au descărcat certificatul digital COVID în prima săptămână de la lansarea platformei certificat-covid.gov.ro. Majoritatea sunt cele care atestă vaccinarea.

Potrivit datelor Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19, 747.450 de români au descărcat certificatul, 96% fiind pentru vaccinare și sub 4% pentru atestarea trecerii prin boală, potrivit HotNews.ro

Certificatul digital COVID, care funcționează ca pașaport COVID, poate fi descărcat de pe platforma special dedicată, https://certificat-covid.gov.ro, lansată în  1 iulie.

Vezi Certificat digital COVID. Cum se descarcă documentul, în mai puțin de 10 pași. Precizări STS

Acesta poate fi obținut și fără acces la internet, cu ajutorul medicului de familie sau cu ajutorul Direcției de Sănătate Publică din județul respectiv.

Certificatul poate fi prezentat la vamă atât pe hârtie, cât și pe telefon, iar validarea se face cu ajutorul codului QR, care este scanat la frontieră, indiferent dacă certificatul este prezentat pe telefon sau pe hârtie.

Certificatul digital COVID se eliberează în 3 cazuri: atestă vaccinarea împotriva COVID-19 (schema completă, cu ambele doze), testarea sau vindecarea recentă de COVID-19.

Certificatul este eliberat de Ministerul Sănătății prin intermediul portalului web certificat-covid.gov.ro, dezvoltat de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax