Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CFR Călători: Care sunt reducerile la bilete pentru elevi, la călătoriile cu trenul. Condiţii şi documente necesare

Publicat

Elevii din învăţământul obligatoriu, profesional, inclusiv postliceal, liceal acreditat/ autorizat beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio și InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic, transmite CFR Călători.

Citește și Tren direct între Cluj-Napoca și Viena, introdus din decembrie de austrieci. Ajungi mai rapid decât la București

De asemenea, elevii beneficiază de abonamente lunare la toate trenurile. Reducerile sunt valabile pentru călătoriile la clasa a II-a, se eliberează pentru distanţe de până la 300 km, iar numărul călătoriilor incluse este nelimitat.

De exemplu, un elev plăteşte doar 75,60 lei pentru un abonament lunar Regio, clasa a II-a pe ruta Bucureşti Nord – Ploieşti Sud, în loc de 302,4 lei cât ar costa călătoriile la preţ întreg timp de 21 de zile lucrătoare sau de 151,20 lei cât costă un abonament lunar la tarif standard pentru tren Regio.

În plus, elevii orfani, elevii cu cerinţe educaţionale speciale, precum şi cei pentru care s-a stabilit o măsură de protecţie specială, în condiţiile legii, sau tutelă beneficiază de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru aceștia se vor elibera gratuity legitimaţii de călătorie/ abonamente la toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe distanţe până la 300 km.

CFR Călători va acorda facilitatea de reducere în baza vizei anului şcolar 2016/2017 până la data de 30 septembrie 2017. După această dată, călătoria elevilor cu trenurile CFR Călători se va face în baza documentelor vizate pentru anul şcolar 2017/2018.

Eliberarea biletelor/abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face astfel:

– pentru elevii claselor pregătitoare se va prezenta adeverința doveditoare şi certificatul de naștere în copie

– pentru elevii din învățământul primar și gimnazial se va prezenta numai carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs (având CNP trecut pe prima pagină)

– elevii de liceu vor prezenta carnetul de elev vizat pentru anul şcolar în curs (având CNP trecut pe prima pagină) şi un act de identitate (carte de identitate / permis de ședere sau paşaport)

– în cazul celor care beneficiează de gratuitate, conducerea unităţilor de învăţământ va menționa pe carnet atestarea dreptului de acordare a gratuității.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax