Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cheltuieli în plus, la început de an şcolar. Consultaţiile şi analizele medicale pentru înscrierea copiilor în unităţile de învăţământ nu sunt gratuite

Publicat

Pe lângă cheltuielile cu rechizitele şi echipamentul pentru şcoală, părinţii copiilor trebuie să ţină cont şi de taxele care se percep pentru efectuarea consultaţiei sau a analizelor medicale. Acestea nu sunt suportate de CNAS, care nu decontează aceste servicii.

Medicul de familie poate consulta un copil care prezintă simptome ale unei boli, gratis, însă dacă îi sunt solicitate consultaţii pentru înscriere la şcoală, la fel ca în cazul celor pentru căsătorie ori obţinerea carnetului de şpfer, acestea se plătesc.

Aceleaşi taxe sunt de achitat în cazul consultaţiilor medicale pentru înscrierea copiilor la grădiniţă, dacă se solicită acest lucru.

„Orice adeverinţă care atestă starea de sănătate se plăteşte. Este vorba despre adeverinţă medicală sau aviz medical pentru grădiniţă, pentru şcoală, pentru tabără, pentru căsătorie, pentru şcoala de şoferi. În schimb, dacă este vorba despre un copil bolnav care are nevoie de investigaţii sau adeverinţă medicală, acestea sunt eliberate gratuit”, a declarat medicul şef al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Marius Filip, pentru Mediafax.

Nivelul tarifelor este stabilit de medicul de familie, respectiv între 10 lei şi 20 de lei, pentru consultaţii şi preţul stabilit de laborator, în cazul analizelor.

Sursa: Mediafax

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax