Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Chestorul șef Bogdan Despescu: Cei care au solicitat viza de flotant în scop electoral vor suporta consecințele legale

Publicat

Persoanele care au solicitat viza de rețedință (flotant) în scop electoral vor suporta concesințele legale, a transmis chestorul-șef de poliție Bogdan Despescu într-o conferință de presă.

Acesta a explicat că până în prezent, în legătură cu alegerile locale din 27 septembrie, s-au transmis 1003 sesizări cu caracter electoral și că s-au întocmite 295 de dosare penale. De asemenea, s-au aplicat 348 de sancțiuni contravenționale.

„În ultima perioadă, a fost înregistrat un număr mai mare de vize de reședință, fapt pentru care au fost necesare măsuri suplimentare, inclusiv verificări în teren. Atenționăm persoanele care au solicitat aceste vize în scop electoral că personalul MAI este la datorie și că acolo unde se vor constata încălcări ale termenelor legale vor fi dispuse măsuri în consecință”, a transmis Despescu.

Cazul Ceru Băcăinți

Înainte de alegeri, în mai multe comune s-au înregistrat foarte multe solicitări pentru viză de flotant. Spre exemplu la Ceru Băcăinți, unde pe listele electorale sunt înscrise 214 persoane cu drept de vot, au fost înregistrate peste 73 de solicitări de viză de flotant, în ultimele 3 luni. 65 dintre ele au fost aprobate, potrivit unui document oficial al primăriei, furnizat ziarului Alba24 de administrația locală.

Vezi și: DOCUMENT: Vize de flotant în an electoral în Alba. Localitățile în care au crescut ”votanții de ocazie” înainte de alegeri

În 2016, actualul primar a câștigat fotoliul de primar al comunei cu 87 de  voturi. Atunci înscriși pe listele de vot erau 231 de locuitori ai comunei, care s-au prezentat până la ultimul la urne.

Poliția va face verificări la domiciliile celor care au solicitat asemenea vize, transmit autoritățile.

Citește și: Poliția va face verificări la adresele celor care solicită viză de flotant. Care sunt condițiile explicate de MAI

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax