Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea până la jumătatea lunii februarie: Iarnă în toată regula, cu ninsori abundente și ger. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

viscol munte sursa foto salvamont meteo vremea

Iarnă în toată regula, cu ninsori abundente și ger – anunță meteorologii pentru următoarele patru săptămâni. Meteorologii anunță, în prognoza meteo pe patru săptămâni, că vremea intră într-un proces de răcire accentuată. Sunt anunțate și ninsori abundente.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat că vremea se răcește, în special în jumătatea de nord a țării. Acolo temperaturile maxime nu vor mai depăși 4…5 grade Celsius, în special în nord-vest, în centru, în partea de nord-est a țării. În sud și în sud-est vor mai fi posibile valori de 15 grade.

Citește și Un nou val de ger și ninsori. Cât de mult scad temperaturile. Prognoza meteo ANM pentru următoarea perioadă

”De duminică, 21 ianuarie, însă, răcirea va fi semnificativă, inclusiv în zona de sud și sud-est a țării. Maximele la scara întregii țări vor fi între 4 și 5 grade Celsius. Iată o scădere, la nivelul maximelor, cu mai mult de 10…11 grade. Și minimele vor coborî semnificativ, mai ales în depresiuni, sub -10 grade -15 grade. Chiar și pe litoral vor fi minime negative.

”În același timp, vorbim și de posibilitatea ca ploile să se transforme în lapoviță și ninsoare, să vorbim și de intensificări ale vântului, cu viteză la rafală de 70-80 km/h în zona montană înaltă viscolind ninsoarea. Chiar și în zonele mai joase de relief vorbim de vânt la cotă mai redusă, de 45-50 de km/h, care asociate și cu temperaturile scăzute amplifică senzația de rece”, a mai spus directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

VREMEA în Alba, în weekend, 19 – 21 ianuarie 2024: Temperaturile maxime nu vor mai trece de 7 grade Celsius, iar minimele vor coborî până la valori negative. La munte va fi frig, cu minime negative de până la -11 grade Celsius.

Sunt progozate ploi și ninsori, mai ales pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă.

ANM a emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni, în intervalul 22 ianuarie – 19 februarie 2024.

Vremea până la jumătatea lunii februarie. Săptămâna 22 – 29 ianuarie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de nord-est a teritoriului.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord a țării și apropiat de cel normal în regiunile centrale, iar în rest va fi în general deficitar, mai ales în regiunile sudice.

Vremea până la jumătatea lunii februarie. Săptămâna 29 ianuarie – 5 februarie 2024

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele sud-vestice, precum și în extremitatea de nord-est a țării.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sud-vestice.

Vremea până la jumătatea lunii februarie. Săptămâna 5 – 12 februarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această perioadă, în regiunile sud-vestice, nord-estice și local în cele centrale și nord-vestice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi ușor deficitar în regiunile sudice și sudestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea până la jumătatea lunii februarie. Săptămâna 12 – 19 februarie 2024

Mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână, în cea mai mare parte a țării, posibil ușor mai ridicate în sud-vestul și în nord-estul teritoriului.

Canttățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul țării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax