Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Ciclonul Isha ajunge în România: Furtuna care a măturat vestul Europei, aduce ninsori

Publicat

zapada iarna ninsoare

Ciclonul Isha ajunge în România: Furtuna care a provocat coduri roşii şi portocalii în nordul şi vestul Europei va aduce zăpadă.

Isha este un sistem meteorologic de joasă presiune care a adus zăpadă abundentă în nord-estul SUA la sfârșitul săptămânii trecute și s-a dezvoltat pe măsură ce a traversat Atlanticul, spre Europa.

Vremea se va încălzi, dar Isha va aduce precipitații, în principal ninsori abundente în toată țara, mai ales în partea de Nord.

România se confruntă cu cea mai geroasă perioadă din acest an. Temperaturile au coborât peste noapte până la minus 18 grade în zonele montane din România.

Ciclonul Isha ajunge în România: Vremea rămâne geroasă, încă două zile

Meteorologii spun că, până miercuri, cel puțin, temperaturile vor rămâne negative, iar apoi vremea se încălzește, dar nu vom scăpa de precipitații.

”Vom avea predominant ninsori, dar și în zona montană înaltă, în toate masivele, unde, dacă la început vorbim de ninsori, la mijlocul acestei săptămâni, după episodul de ger, pentru că temperaturile vor mai crește, nu simțitor, dar vor deveni în general pozitive ziua, și chiar și minimele, pe parcursul nopților, vor mai crește, aceste ninsori, care la început vor predomina în regiunile intracarpatice și în zonele de munte, vor traversa și partea de sud-est și est a României”, a explicat directorul Administrației Naționale de Meteorologie la Antena 3 CNN.

Dacă în București temperaturile au fost de -6 grade, în Brașov, termometrele au arătat chiar -18 grade. Poleiul a fost principalul pericol pentru șoferi.

Iar vremea geroasă va continua și în zilele următoare, anunță meteorologii.

Țara noastră va fi lovită de furtuna ISHA. În nordul şi vestul Europei, fenomenul meteo a provocat deja mai multe coduri roșii de vreme rea.

”Ce avem dinspre partea de vest a Europei, intersecția unor mase de aer foarte reci, la contactul cu masa de aer dinspre latitudini nordice, care aduce acest val de aer polar, aduce și intensificările de vânt.

Pentru că și în zona montană, la noi, vom vorbi la mijlocul acestei săptămâni, în intensificare, de viteze ale vântului mai mari de 60-80 km/h, cu siguranță și în zonele mai joase de relief, viteze de 40-50 km/h, în condițiile valorilor preponderent negative, vor amplifica senzația de rece”, a mai spus directorul ANM.

Furtuna Isha urmează furtuna Henk, care a lovit Marea Britanie la începutul acestei luni, provocând inundații și perturbări și este a noua furtună numită din septembrie.

Furtunile primesc nume atunci când acestea au potențialul de a provoca perturbări sau daune.

Astfel, este mai ușor pentru oameni să urmărească progresul unei furtuni la TV, radio sau rețelele sociale dacă are un nume.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax