Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cinci firme, din China, Elveţia şi România, au depus oferte pentru achiziţia celor 80.000 de tone de concentrat de cupru scoase la licitaţie de Cupru Min SA Abrud

Publicat

cariera cupru min rosia poieniCinci firme s-au arătat interesate de licitaţia deschisă pentru 80.000 de tone de concentrat de cupru scoase la vânzare de Cupru Min SA Abrud. O procedură similară a fost organizată în 2016, pentru 40.000 de tone şi durată a contractului de un an.

Au depus oferte firme din Elveţia şi China, iar din România a participat la licitaţie Ronefer SRL Voluntari, care a colaborat şi până acum cu Cupru Min SA Abrud, potrivit adevărul.ro.

Contractul în urma licitaţiei din acest an va fi încheiat pe 24 de luni, iar firmele interesate au putut depune oferte până în 13 iulie, la ora 11.00.

Deschiderea ofertelor a avut loc pe data de 13 iulie 2017, ora 12.00 la sediul societăţii. Criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere tehnico-economic şi nu se acceptă oferte alternative, potrivit anunţului societăţii.

Contractul ar urma să fie de peste 60 de milioane de euro. În cei doi ani, din cantitatea de concentrat ce va fi vândută, ar urma să se obţină aproximativ 16.000 – 17.000 de tone de cupru. Bursa din Londra tranzacţionează în prezent o tonă de cupru la preţul de 5.687 dolari, cu peste 1.000 de dolari mai mult faţă de media din 2016. Astfel, cuprul ar putea fi valorificat cu peste 90 de milioane de dolari, potrivit adevărul.ro.

Cupru Min SA Abrud este în subordinea Ministerului Economiei, având 540 de angajaţi, iar ca obiect de activitate exploatarea şi valorificarea în forme specifice, conform legii române, a resurselor şi rezervelor de minereu de cupru din zăcământul Roşia Poieni. Pe piaţa internă este cel mai mare producător de concentrat de cupru, deţinând aproximativ 60% din rezerva de cupru a României.

Cupru Min SA Abrud a obţinut în 2016 cea mai mare producţie de concentrat de cupru din istoria companiei (39.000 tone), un profit net de 3,3 milioane de lei şi o cifră de afaceri de peste 129 milioane de lei (29 de milioane de euro), potrivit adevărul.ro. Pentru 2017, estimează un profit brut de 4,6 milioane lei în 2017, în creştere cu 681.000 lei faţă de nivelul realizat în 2016.

Compania din judeţul Alba a vândut până în prezent concentratul de cupru prin intermediul firmei Ronefer SRL Voluntari, o firmă cu doar 6 angajaţi. Firma Ronefer SRL Voluntari are ca obiect de activitate ”intermedieri în comerţul cu combustibili, minereuri, metale şi produse chimice pentru industrie”, iar peste 90 la sută din activitate este reprezentată de contractul de intermediere cu Cupru Min SA Abrud. Societatea din judeţul Ilfov şi-a adjudecat licitaţia organizată în 2015 de compania minieră privind intermedierea vânzării unei cantităţi de 12.000 de tone de cupru.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax