Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cinci motive pentru a cumpăra o trotinetă electrică pentru copii (P)

Publicat

Trotinetele electrice pentru copii au crescut în popularitate de la an la an, alături de omologii lor pentru adulți. Acest lucru înseamnă că trotineta electrică copii a devenit unul dintre marile cadouri „must have” pentru fiecare copil.

Dar de ce ar trebui să cumperi o trotinetă electrică copii? Iată cinci motive excelente pentru care acestea reprezintă un cadou minunat pentru cei mici.

1. Sunt foarte distractive!

Dacă există un lucru care ar trebui să reprezinte un cadou pentru un copil, acela este distracția. Iar o trotinetă electrică de copii cu siguranță oferă acest lucru! Tinerii adoră să se plimbe cu unul dintre aceste aparate ecologice și, în plus, le vor plăcea micile trucuri ingenioase, cum ar fi iluminarea ambientală de pe unele aparate. Asortarea cu culoarea lor preferată poate fi de asemenea posibilă.

2. Îi scot pe tineri în aer liber

În ziua de astăzi, să încerci să îi convingi pe copii să nu se mai uite la ecrane și să iasă la aer curat poate fi o sarcină dificilă. Desigur, acest lucru poate deveni și mai complicat iarna. Oferind o modalitate distractivă de a-i scoate afară, de a obține vitamina D, dezvoltând în același timp un echilibru bun de abilități, o trotinetă electrică copii poate fi o modalitate de a le bifa câteva dintre aceste lucruri.

3. Sunt mijloace de transport ecologice care pot funcționa pentru toată lumea

Lumea se află în prezent în mijlocul unei minunate revoluții ecologice în domeniul transporturilor. În parte din cauza pandemiei de Coronavirus, anul acesta, oamenii au început să folosească în număr mare bicicletele, trotinete și scuterele electrice. În cazul în ai nevoie să călătorești cu copiii pe distanțe mai scurte, aceștia pot obosi rapid sau se pot chinui să țină pasul. Atâta timp cât te limitezi la benzile speciale din trafic, o trotinetă electrică copii poate fi de un real ajutor pentru deplasări ecologice, împreună cu o trotinetă electrică de adulți.

4. Sunt la fel de sigure ca și bicicletele

O trotinetă electrică copii ar trebui să fie la fel de sigură ca o bicicletă, dacă porți același echipament de protecție pe care l-ai folosi la o bicicletă. Asigură-te că cei mici poartă o cască de protecție rezistentă și lumini dacă ies pe timp de noapte. Acestea pot face o diferență uriașă.

5. Își consolidează încrederea în sine

Toate trotinetele electronice au un interval de vârstă recomandat. Acest lucru este important de respectat și face parte din zona de siguranță. Așadar, trebuie să cumperi trotineta electrică copii potrivită pentru vârsta lor. Ar trebui să existe un mic spațiu de creștere, dar trotineta electrică copii de mărimea potrivită va fi mai ușor de condus, plus că îi va face pe copii mai încrezători în călătorie și mai înclinați să o folosească în siguranță!

Trotinetele pentru copii de pe piață

Trotinetele dedicate copiilor sunt împărțite în modele specifice în funcție de grupa de vârstă; aceasta este o distincție importantă care are ca scop evitarea accidentelor și liniștirea părinților cu privire la o investiție de viitor care este acum o necesitate. Concret, putem întocmi următoarea listă:

 • trotinete pentru copii de la 2 la 5 ani: au cel puțin 3 roti, dintre care două susțin partea din față. Această soluție întărește partea din față și împiedică copilul să vireze cu viteză mare. Procedând astfel, riscurile de cădere sunt reduse, cel puțin până când copilul se familiarizează cu vehiculul;
 • trotinete pentru copii cu vârsta între 4 și 6 ani: folosesc roți mari și sunt prevăzute cu ghidon practic ce poate fi reglat în mai multe direcții. Aceste vehicule se deplasează în mod similar cu bicicletele și implică riscuri aproape identice; furnizarea de frâne cu pârghie confirmă alegerea producătorilor de a permite copiilor care le aleg să treacă treptat de la biciclete la trotinete electrice;
 • trotinete pentru copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 12 ani: roțile sunt mai subțiri și performanțele încep să facă diferența. Aceste modele de trotinetă electrică copii sunt rapide și îți permit să te distrezi copios odată ce ai stăpânit regulile de bază pentru conducerea acestora; vehiculele pliabile sunt cu siguranță de preferat pentru confortul lor, tradus în posibilitatea de a încărca trotineta în mașină pentru a o folosi oriunde preferi.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comentarii

 1. Petru

  luni, 30.05.2022 at 19:00

  Vrăjeală, o trotinetă clasică pentru a face copilul condiție fizică DA, dar una electrică NU.

 2. Stelian ion

  luni, 30.05.2022 at 23:48

  Articolul a fost scris de un român?Gramatica e la pamânt in acest articol.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

EDUCAȚIE

Ministrul Educației: Salariul oricărui cadru didactic ar trebui să fie cel puțin egal cu salariul mediu pe economie

Publicat

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat vineri că schimbările propuse prin proiectul noilor legi ale educaţiei vor avea rezultate doar prin alocarea de resurse financiare. Potrivit acestuia, numai pentru salarizarea corespunzătoare a cadrelor didactice este nevoie de circa 50% din bugetul necesar punerii în aplicare a măsurilor prevăzute.

„Sunt convins că lucrurile se vor putea schimba doar dacă sunt însoţite de finanţarea adecvată. Am spus-o şi o repet: oricât de curajoase, de asumate, de logice, de geniale ar fi schimbările, chiar dacă fiecare dintre dumneavoastră aţi vrea să vă implicaţi într-o manieră care să reprezinte un salt faţă de ceea ce aţi făcut până acum, rezultate nu ar putea fi aşteptate fără resurse alocate.

Deci, dacă din acest proiect al legii nu s-ar accepta acel articol care spune că pentru orice cadru didactic din sistemul de educaţie, începând cu cadrele didactice debutante şi chiar şi cadrele didactice stagiare, salariul trebuie să fie cel puţin egal cu salariul mediu pe economie, nu o să vin nici în faţa dumneavoastră a tuturor, nici măcar a unuia dintre dumneavoastră, să spun că ceea ce este în lege se poate întâmpla.

Dar atât timp cât acest articol rezistă, am dorinţa să mă uit în ochii fiecăruia dintre dumneavoastră şi să vă spun că ceea ce este scris în această lege se poate şi se va întâmpla cu această condiţie: să existe resurse”, le-a spus ministrul Educaţiei profesorilor, la Râmnicu Vâlcea, citat de Agerpres.

Cîmpeanu a menţionat că pentru implementarea măsurilor prevăzute în proiectul noilor legi ale educaţiei ar fi nevoie de cel puţin o dublare a actualului buget al Ministerului Educaţiei.

„Resurse înseamnă că avem nevoie de mai mult decât dublarea bugetului Ministerului Educaţiei, pentru că impactul bugetar doar al acestei legi a învăţământului preuniversitar, fără învăţământul universitar, este de 31 de miliarde de lei, faţă de 30 de miliarde de lei cât este bugetul ministerului astăzi. 50% din start, adică jumătate din acest impact, este generat de creşterile salariale”, a mai spus ministrul.

Sorin Cîmpeanu s-a aflat vineri după-amiază la Râmnicu Vâlcea pentru a discuta cu cadrele didactice şi cu reprezentanţi ai elevilor şi părinţilor pe marginea proiectului Legilor Educaţiei – România educată.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cât vor costa porțiile de fructe/lapte și corn pentru elevi. Bugetul pentru Programul pentru școli al României, aprobat de Guvern

Publicat

În Ședința Guvernului de miercuri, 10 august, a fost adoptată Hotărârea privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2022-2023.

Guvernul alocă astfel cu 10 bani mai mult față de anul trecut pentru porția de fructe și legume în școli (de la 0,60 lei la 0,70 lei porția), cu 11 bani în plus pentru porția de lapte și produse lactate (de la 0,88 lei la 0,99 lei) și cu 8 bani în plus pentru porția de produse de panificație (de la 0,57 lei, la 0,65 lei), Potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

În total, Guvernul alocă 0,82 de bani în plus față de anul trecut pentru un elev pe săptămână pentru un număr similar de elevi, respectiv 1,9 milioane.

Ministrul Petre Daea a transmis că Programul pentru școli al României este menit să creeze obiceiuri alimentare sănătoase şi să încurajeze creșterea consumului de produse locale în rândul copiilor. Acesta este construit în jurul a două componente: distribuția de fructe, legume proaspete, lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf, produse de panificație, precum și aplicarea unor măsuri educative aferente, cum ar fi:

 • vizite la ferme pomicole/legumicole, ferme de producere a laptelui, stațiuni de cercetare, expoziții, târguri;
 • concursuri tematice, degustarea, organizarea de activități de grădinărit la nivelul școlii;
 • zile tematice dedicate consumului de fructe, legume, lapte și produse lactate, utilizare de materiale didactice/educative).

Distribuția săptămânală cuprinde două porții de fructe şi/sau legume, două porții de lapte, o porție de produse lactate şi cinci porţii de produse de panificaţie, repartizate după cum urmează: porţia de fructe şi/sau legume va fi însoţită de covrigi simpli şi/sau biscuiţi uscaţi, iar porţia de lapte şi cea de produse lactate va fi însoţită de corn sau baton.

Actul normativ aprobat în ședința de guvern reglementează următoarele:

Bugetul alocat implementării Programului pentru școli al României în anul școlar 2022-2023, în valoare de 562.850.883 lei, echivalentul a 113.730.224,89 euro, destinat unui număr de 1.885.225 copii din România. În acest an, printre beneficiarii Programului se va regăsi și un număr de 2.648 copii din Ucraina. Fondurile provin din următoarele surse:

– ajutor financiar din partea Uniunii Europene  – 85.896.139 lei (17.356.262 euro), repartizat astfel:

 • 6.900.318 euro pentru fructe şi legume;
 • 10.455.944 euro pentru lapte și produse lactate;

– ajutor financiar național – 476.954.744 lei  (96.373.963 euro).

Suma de 562.850.883  lei se va utiliza după cum urmează:

 • 89.862.755 lei pentru acordarea gratuită de fructe şi legume şi 37.757.460 lei pentru derularea măsurilor educative aferente;
 • 188.768.422 lei pentru acordarea gratuită de lapte de consum şi produse lactate fără adaos de lapte praf şi 37.757.460 lei pentru derularea măsurilor educative aferente;
 • 207.382.849 lei pentru acordarea gratuită de produse de panificaţie, exclusiv de la bugetul de stat;
 • 1.321.936,61 lei, pentru evaluarea programului.

Actualizarea limitelor valorilor zilnice, astfel:

 • porția de fructe și legume de la 0,60 lei la 0,70 lei;
 • porția de lapte și produse lactate de la 0,88 lei la 0,99 lei;
 • porția de produse de panificație de la 0,57 lei la 0,65 lei.

MADR a fundamentat, împreună cu Institutul de Cercetare pentru Economia Agriculturii și Dezvoltare Rurală (ICEADR) și Institutul Național de Statistică (INS), actualizarea limitelor valorilor zilnice stabilite prin Hotărârea de Guvern nr. 640/2017, în funcție de rata inflației.

Bugetul s-a întocmit pe baza numărului total al beneficiarilor, a limitei valorii zilnice/preşcolar/elev şi pe baza numărului de zile de distribuţie calculate în funcţie de structura anului şcolar aprobată de Ministerului Educației pentru anul şcolar 2022-2023.

Potrivit reglementărilor europene, până în luna martie 2023, România va transmite CE un raport de evaluare al programului derulat pentru perioada 2017-2022.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Alertă la Ampoița. Un urs a fost văzut în zona localității. A fost emis un mesaj RO-ALERT

Publicat

Prezența unui urs în zona localității Ampoița din comuna Meteș a fost semnalată vineri seara, printr-un apel la numărul unic de urgență 112.

Potrivit ISU Alba, a fost emis un mesaj Ro-Alert către locuitorii din zona respectivă.

Nu sunt persoane care să necesite îngrijiri medicale.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Cu cât a scăzut preţul benzinei și al motorinei faţă de finele lunii iunie. Precizări făcute de Consiliul Concurenței

Publicat

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru în medie la benzina standard şi cu 56 de bani/litru la motorina standard, conform datelor centralizate de Consiliul Concurenţei.

Astfel, la Gazprom, Mol, OMV şi Rompetrol preţul litrului de benzină a scăzut de la 8,69 lei în data de 30 iunie la 8,12 lei în 12 august, la Lukoil de la 8,62 lei la 8,04, la Petrom de la 8,62 lei la 8,05 şi la Socar de la 8,63 lei la 8,08 lei, scrie agerpres.ro.

În cazul motorinei, scăderea a fost, la Gazprom şi OMV de la 9,26 lei/litru la 8,71 lei, la Lukoil de la 9,19 lei la 8,66 lei, la Mol şi Rompetrol de la 9,25 lei la 8,71 lei, la Petrom de la 9,19 la 8,64 şi la Socar de la 9, 23 lei la 8,67 lei.

„Preţurile nu includ compensare de 50 de bani pe litru”, subliniază Consiliul Concurenţei, menţionând că acestea sunt preţurile medii pentru fiecare reţea, preţurile variind de la o benzinărie la alta.

Începând cu 1 iulie a intrat în vigoare Ordonanţa privind reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi, 25 de bani fiind suportaţi de bugetul de stat, iar 25 de bani reprezentând o reducere comercială pe care, voluntar, o aplică lanţurile de benzinării în cazul în care doresc să obţină şi reducerea de 25 de bani de la bugetul de stat.

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax