Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cinci nume vehiculate pentru funcția de ministru al Administrației și Internelor: Scutaru, Atanasiu, Stănișoară, Motreanu și Johanis

Publicat

După demisia lui Radu Stroe din funcţia de ministru de Interne, în urma deciziei liberalilor de a-i retrage sprijinul politic din cauza deficiențelor de organizare în acțiunile de salvare a victimelor accidentului aviatic din Munții Apuseni, în interiorul PNL  a început bătălia pentru ocuparea madatului lăsat liber.

Principalii candidați a căror nume sunt vehiculate ca favorite în cursă sunt George Scutaru, apropiat al lui Crin Antonescu, Teodor Atanasiu, fost ministru al Apărării, Mihai Stănişoară, fost ministru PDL al Apărării, deputatul de Călărași- Dan Motreanu ( fost vicepreședinte al PNL Alba) dar şi  Klaus Iohannis primarul Sibiului și prim-vicepreşedintele partidului.

Deși Teodor Atanasiu nu se  bucură de prietenia liderului PNL Crin Antonescu, implicarea acestuia în ”Dosarul Referendumul” i-a creeat o oarecare apropiere de vicepremierul Liviu Dragnea- cercetat și el în acest dosar.  Pe 20 ianuarie 2014 Atanasiu a fost anunțat că a primit NUP (nr. neînceperea urmăririi penale) în Dosarul Referendumul, fapt ce îi mărește șansele numirii în funcția de ministru de interne.

Favoritul ”favoriților”, în cursa de ministru al Administrației și Internelor rămâne totuși George Scutaru care candidează, în primul rând, din poziția de apropiat al lui Crin Antonescu. Deputat de Buzău,  Scutaru este vicepreședinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților, Președinte al Organizației PNL Buzău și membru în BPC al PNL. Este liderul grupului parlamentar PNL în Camera Deputaților.

Dan Motreanu, personaj care a trăit ani buni la Alba Iulia a fost propulsat la București de PNL Alba. Fostul albaiulian este destul de rezervat atunci când vine vorba de a fi propulsat în funcții guvernamentale , după un eșec înregistrat în timpul guvernării Tăriceanu, când a fost timp de două luni  Ministrul Agriculturii. Motreanu, de profesie profesor de istorie și-a dat seama atunci că este copleșit de responsabilitatea funcției și și-a dat demisia, înainte ca agricultura să devină istorie.

La vremea respectivă gestul său a fost apreciat și a fost chiar admirat pentru că, în general, politicienii români chiar dacă nu sunt competenți într-un domeniu preferă să țină cu dinții de funcții.

Mihai Stânișoară este deputat de Mehedinți. În 2007. a fost numit în funcția de consilier prezidențial pe probleme de securitate națională, îndeplinind și funcția de membru în CSAT. În 2008 a fost  ministru al apărării în Guvernul Boc. În  6 martie 2013 și-a dat demisia din PDL și s-a înscris în PNL. A doua zi în cadrul unei ședințe a Biroului Politic Național al Partidului Național Liberal, Stănișoară a fost ales președintele Comisiei pentru Siguranță Națională.

Ultimul favorit, Klaus Johannis cu siguranță că nu va accepta un post de ministru de interne. ”Sasul” a declarat în nenumărate rânduri că nu este inetersat să părăsească Primăria Sibiu. Cu o singură excepție- funcția de Prim Ministru. ”Proiectul Johanis” de la alegerile ”Prezidențialele” de acum cinci ani a fost una dintre mișcările politice care au atras simpatie liberalilor în combinația cu PSD-ul condus atunci de Geoană și a pus bazele alianței cu PNL. Chiar și după ce a fost ales în funcția de vicepreședinte PNL, Klaus Johannis a rămas în memoria electoratului cu imaginea de ”neamț cinstit” de la Sibiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax