Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dosarul Referendumului: Teodor Atanasiu a fost scos de sub urmărire penală, NUP pentru Florin Roman și alți lideri liberali

Publicat

La mai bine de un an și jumătate de când a fost citat pentru prima oară la audieri de către procurorii DNA Cluj, senatorul Teodor Atanasiu a aflat luni că a fost scos de sub urmărire penală în Dosarul Referendumului. Cu această ocazie, vicepreședintele Consiliului Județean Alba și președintele PNL Alba Iulia, Florin Roman, a aflat că, în toată această perioadă, a fost, și el, cercetat în acest dosar și că luni instanța a dispus neînceperea urmăririi penale față de el și susține că nu a fost citat niciodată să dea declarații în fața procurorilor.

Procurorii DNA au decis scoaterea de sub urmărire penală a, senatorului liberal Teodor Atanasiu, deputat în 2012, învinuit de folosire a influenței în scopul obținerii unor foloase de natură electorală pentru partidul politic din care face parte, promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri sau alte foloase în scopul de a determina alegătorul să voteze în cadrul referendumului și asociere în vederea săvârșirii de infracțiuni. Atanasiu a fost acuzat de DNA că s-ar fi asociat cu mai mulți interlopi pe care i-ar fi răsplătit cu bani pentru mobilizarea electoratului la referendum. Unul dintre aceștia este Ghiță Grosu, un cunoscut al lumii infracționale, despre care politicianul a afirmat că nu îl cunoaște, nici pe el nici pe ceilalți doi interlopi cu care a „împărțit” același dosar penal.

„Am primit în poștă o Ordonanță din partea DNA Cluj. Cu acest prilej aflu că în Dosarul referendumul, DNA Cluj a dispus scoaterea de sub urmărire penală a învinuitului Teodor Atanasiu, si neînceperea urmăririi penale față de Florin Roman, vicepreședinte CJ ALBA și al PNL, Vasile Marian, vicepreședinte CJ Timiș, Ioan Tintean, președinte al PNL Bistrița și Iliescu Marius Cristian, vicepreședinte al Biroului Național al PNL. În cazul meu am aflat doar acum ca am fost cercetat în Dosarul Referendumul, nefiind niciodată citat pentru declarații în fața procurorilor”, a anunțat Florin Roman într-un mesaj postat pe internet.

Atanasiu a fost audiat în august 2012 la sediul DNA Cluj într-un dosar privind referendumul din 29 iulie pentru demiterea președintelui Traian Băsescu. Acesta a spus atunci că a fost audiat ca învinuit, în calitate de președinte al organizației județene Alba a PNL și că procurorii l-au întrebat ceva legat de „cumpărare de voturi sau cumpărare de influență, ca să meargă lumea la vot”.

Într-o conferință de presă susținută la sediul PNL Alba în data de 10 ianuarie 2014, senatorul Teodor Atanasiu a declarat că, prin intermediul avocatului său, a solicitat informații referitor la situația dosarului său și că, din cauza prejudiciului de imagine ce i s-a făcut prin acest dosar penal, va solicita despăgubiri procurorilor DNA Cluj.

Citiți și:

(VIDEO) Teodor Atanasiu neagă orice asociere cu interlopii din dosarul instrumentat de DNA: “Nu i-am văzut în viața mea, nu îi cunosc”

Citiți și:

Atanasiu nu a fost propus ministru al Economiei din cauza învinuirilor DNA: „Am stabilit în partid că nu e cazul, până am dosar penal”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax