Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cinci ofertanți pentru contractul național de achiziție a autobuzelor electrice. Alba Iulia va primi 13 autobuze

Publicat

autobuz electric

Cinci companii au depus oferte la licitația de autobuze electrice pentru orașele din România. Alba Iulia va beneficia de 13 asemenea autobuze.

În total vor fi achiziționate 51 de autobuze, iar miza contractului poate ajunge la peste 141,3 milioane de lei, cât este valoarea estimată. Autobuzele vor avea 12 metri lungime și sunt destinate doar orașelor de șes. 

Au depus oferte S.C. Alstom Transport S.A. având ca terț susținător firma mamă din Franța, Alstom Transport SA Franța, New Kopel Car Import, susținut de Shlomo Motors Ltd., Bozankaya Otomotiv MAK. İML. İTH. VE İHR. A.Ş., Solaris Bus & and Coach și SOR Libchavy spol. s r.o.

Autobuze pentru Alba Iulia

Alba Iulia va beneficia de 13 autobuze electrice achiziționate în cadrul acestei proceduri. Valoarea totală alocată orașului depășește 43 de milioane de lei, din care puțin peste 850.000 de lei reprezintă contribuția administrației locale.

Valoarea totală a proiectului aferent municipiului Alba Iulia este de 43.323.475,50 lei (inclusiv TVA) iar contribuția de 2 % din valoarea eligibilă aferentă tuturor activităților proprii din proiect este de 866.469,51 lei.

Pe lângă autobuze, vor fi cumpărate 13 stații de încărcare lentă și 4 stații de încărcare rapidă. Proiectul se va desfășura pe durata a 18 luni.

Proiectul face parte dintr-o inițiativă la nivel național care cuprinde 25 unități administrativ teritoriale (UAT) din România (Alba Iulia, Botoșani, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Craiova, Drobeta Turnu Severin, Focșani, Galați, Iași, Lugoj, CJ Neamț, Ploiești, Pitești, Reșița, Sibiu, Sighetul Marmației, Slatina, Slobozia, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara, Tulcea) care în cadrul parteneriatului încheiat cu MDRAP beneficiază de asistența JASPERS în vederea pregătirii și implementării unor proiecte privind dotarea UAT cu autobuze electrice, inclusiv puncte de reîncărcare și echipamente aferente sistemelor de transport inteligente, utilizate pentru prestarea serviciului de transport public local.

Achiziția de autobuze electrice a fost demarată de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de lider de parteneriat pentru 4 UAT-uri din România (Alba Iulia, Constanța, Buzău și Ploiești) fiind publicat anunțul în cadrul Sistemului Electronic de Achiziții Publice.

Potrivit lui Nicolaie Moldovan, cererea de finanțare a fost depusă în data de 9 aprilie.

STP Alba Iulia, operatorul de transport al călătorilor în municipiu a realizat primul sistemul de transport metropolitan din România care este în prezent perfect funcțional. De asemenea, la Alba Iulia au fost utilizate pentru prima dată sistemele de validare a biletelor, sisteme bazate pe poziția GPS a clientului în raport cu zonele tarifare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax