Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cine este Adina Florea, propusă pentru șefia DNA? Proiect managerial câștigător, cu citate din Tudorel Toader

Publicat

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a ales-o pe Adina Florea pentru postul de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție. Aceasta a fost selectată dintre cei șase candidați, în condițiile în care a fost nevoie de o a doua procedură de selecție pentru această funcție, după ce ministrul Toader s-a arătat nemulțumit de proiectele manageriale ale celor care își depuseseră candidatura. Proietul de management cu care a câștigat aceasta abundă de banalități, dar și de citate din ideile lansate în spațiul public de către Toader. Mai mult, bibliografia lucrării nu este alfabetică, menționând pe primul loc chiar raportul întocmit de ministrul Justiției, care a stat la baza demiterii fostei conduceri a instituției.

Procurorul Adina Florea lucrează la Parchetul Curţii de Apel Constanţa a intrat în grațiile ministrului cu un proiect de management în care critică activitatea DNA din mandatul Kovesi, unde, a scris aceasta, au fost ”puse în lumină destule, dacă nu prea multe, abateri de la rigorile statului de drept”.

În documentul care a însoțit candidatura acesteia, Adina Florea a enumerat printre „disfuncţiile esenţiale” pe care le-a constatat, plasarea DNA în afara legii prin activităţi de investigare care au depăşit limitele de competenţă prevăzute de Constituţie şi de legile organice, diminuarea încrederii publice în DNA prin activităţi explicite de încălcare a principiilor care guvernează exercitarea funcţiei de procuror-şef sau respect instituţional intenţionat diminuat faţă de alte instituţii şi/sau autorităţi publice, cooperare loială deficitară şi obligaţia de rezervă eludată.

„Fără a nega lucrurile care s-au realizat în ultimii ani, un bilanţ necometizat al activităţii DNA pune în lumină destule, dacă nu prea multe, abateri de la rigorile statului de drept. Fie că vorbim despre procurori cu funcţii de execuţie, fie (mai grav) că ne raportăm la cei cu funcţii de conducere, chiar la nivel de vârf, regăsim comportamnet care s-au îndepărtat simţitor de la abordarea profesionistă, echilibrată, în contrast cu statutul profesiei noastre, iar uneori chiar în conflict cu leagea”, a scris Adina Florea în proiectul de management.

La bibliografia documentului, aceasta a pus pe primul loc raportul întocmit de Tudorel Toader care a stat la baza demiterii Codruței Kovesi.

Aceasta s-a declarat ”consonantă” cu una dintre ”ideile de forță” cuprinse în raportul de evaluare al fostei conduceri a DNA, realizat de Toader, adăugând că „lucrurile bune nu le justifică pe cele rele”.

Proiectul de management al Adinei Florea are 25 de pagini și cuprinde în mare parte descrieri ale instituției și multe generalități fără consistență. În schimb, dedică un capitol întreg ”disfuncțiilor și vulnerabilităților”, capitol în care a reluat idei transmise în spațiul public de către Tudorel Toader, mergând până la a reproșa ”plasarea activității DNA în afara legii”.

De asemenea, aceasta promite prin proiectul de management o evaluare a reținerilor în dosare care nu au ajuns în instanță dar și în cazurile în care s-au obținut mandate de supraveghere tehnică nefinalizate cu trimiterea în judecată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 06.09.2018 at 16:26

    Deja hienele lui Dragnea au si iesit la atac.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax