Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ciolacu, mesaj pentru bugetarii care protestează pentru salarii: Există și soluții pentru structuri de personal mai suple

Publicat

Premierul Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj pentru bugetarii care protestează pentru salarii: Sunt soluții pentru structuri de personal mai suple, a spus premierul. Mai mult, acesta a cerut ministerelor ca până pe data de 30 iunie să finalizeze reorganizarea internă ”ca să reducem numărul bugetarilor”. 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că guvernul poate găsi ”soluții pentru structuri de personal mai suple” în cazul angajaților de la guvern și parlament care protestează nemulțumiți de creșterea salarială de 10% propusă de Ministerul Muncii.

Ciolacu, amenințări voalate pentru bugetarii care protestează pentru salarii. Cel puțin așa se poate deduce din declarațiile acestuia.

”Aprobăm o majorare salarială cu 10% în două tranșe, iunie și septembrie, pentru mai multe categorii de salariați din administrația centrală și locală( …)

Am văzut că există nemulțumiri față de această majorare, considerată prea mică.

Chiar în Guvern, sunt angajați care protestează susținând că muncesc prea mult pentru 1.000 și ceva de euro pe lună.

Cred că atât la Guvern, cât și la Parlament, putem găsi soluții pentru structuri de personal mai suple.

Din economiile făcute pot fi mărite apoi salariile celor care merită”, a spus Ciolacu în debutul ședinței de guvern.

El a cerut ministerelor să termine până la 30 iunie reorganizarea internă ”ca să reducem numărul bugetarilor”, potrivit G4Media.

Reamintim că angajații de la Secretariatul General al Guvernului și din aparatul de lucru al premierului protestează de peste o săptămână și cer creșteri de salarii. Ei denunță ”inechitățile” față de alte categorii de bugetari.

Marți, Ministerul Muncii a publicat un proiect de Ordonanță de Urgență prin care acordă o creștere salarială de 10% unor categorii de bugetari care au reclamat inechități față de alți salariați la stat.

Ciolacu, mesaj pentru bugetarii nemulțumiți de salarii. Proteste în stradă

Reamintim că o categorie largă de bugetari prostestează joi în stradă.

Est vorba despre angajaţii din Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului, Oficiul Naţional al Registrului Comerţului, Arhivele Naţionale ale României, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Sport şi Tineret vor organiza joi, în Piaţa Victoriei.

Este vorba despre un miting de protest faţă de inechităţile şi discriminările salariale existente în domeniile de activitate reprezentate.

„Sindicatul Agenţiilor Judeţene pentru Protecţia Mediului, Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului – SAONRC, Sindicatul Europol – filiala Arhivele Naţionale ale României, Sindicatul Salariaţilor din cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării – CNCD şi Sindicatul Naţional Sport şi Tineret – SNST – afiliate la Federaţia Publisind şi Blocul Naţional Sindical – organizează un miting de protest contra inechităţilor şi discriminărilor salariale existente în domeniile de activitate reprezentate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax