Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ciolacu anunță că ordonanța prin care au fost plafonate prețurile la alimentele esențiale va fi prelungită

Publicat

cumparaturi

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că Ordonanța de Urgență (OUG) care limitează adaosurile comerciale la anumite alimente esențiale și produse agricole va fi extinsă până la finalul anului 2023. Această declarație a fost făcută în urma ședinței Consiliului Politic Național al PSD desfășurate sâmbătă.

„În urma modelului francez, care a stabilit un acord pe un număr de 5.000 de produse, am decis să prelungim aplicarea Ordonanței noastre, care până acum a vizat 14 categorii de produse, până la terminarea anului. De asemenea, Ministerul Agriculturii ar trebui să adopte practici europene, colaborând strâns cu producătorii și retaileri,” a explicat Ciolacu.

Citește și Marcel Ciolacu: Nu poți să fii un bugetar de lux și să primești și normă de hrană și tichete de vacanță

Implementată începând cu data de 1 august și având o durată inițială de trei luni, Ordonanța a fost aprobată de Guvern la 30 iunie. Un studiu al Consiliului Concurenței a relevat că, în primele săptămâni de la introducerea OUG, prețurile la alimentele de bază au înregistrat scăderi semnificative.

De exemplu, costul roșiilor a scăzut cu aproape 44%, strugurii s-au ieftinit cu 38%, iar ardeii cu 32%. Au existat și reduceri pentru cartofi, ceapă, prune, pepene și morcovi.

Cu toate acestea, o mare parte a populației nu a simțit încă impactul acestei ieftiniri. Conform unui sondaj realizat de Avangarde, doar 18% din respondenți au afirmat că au simțit o ieftinire a produselor, în timp ce 73% au declarat contrariul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax