Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Marcel Ciolacu: Nu poți să fii un bugetar de lux și să primești și normă de hrană și tichete de vacanță

Publicat

Bugetarii cu salarii mari și-ar putea pierde o serie de beneficii. Premierul Marcel Ciolacu, a vorbit despre acest lucru într-o conferință de presă de vineri seara, după întrevederile pe care le-a avut la Bruxelles. 

Acesta a răspuns unor întrebări ale jurnaliștilor legate de măsurile din pachetul pe care își va asuma responsabilitatea în Parlament.

”Nu vorbim de introducere de noi taxe, nu vorbim de austeritate, vorbim de reduceri de cheltuieli din sistemul bugetar, ceea ce mi se pare total corect (…)

Vorbim de scoaterea unor excepții din codul fiscal. Nu vorbim în zona bugetară de scăderi de salarii.

N-a vorbit nimeni niciodată. Cu adevărat: Nu poți să fii un bugetar de lux și să primești și normă de hrană și tichete de vacanță. Vorbim de echitate socială.

Nu pot să vin să măresc TVA-ul, care se mărește și pentru cei cu venituri foarte mici și cu o impozitare mare a muncii și același suport…”.

Acesta nu a oferit alte detalii legate de modul în care se va întâmpla acest lucru. Guvernul intenționează să adopte în perioada următoare o serie de măsuri fiscale, pe care își va asuma răspunderea în Parlament.

Totul pe fondul deficitului major la bugetul de stat.

El a mai spus că este foarte posibil ca noua lege a pensiilor să fie elaborată până la finalul anului și că „pensiile mici vor crește cu certitudine. Va exista o abordare diferențiată în funcție de venituri”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

14 Comentarii

14 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 01.09.2023 at 21:06

    Măi necalificatule, cine a dat aceste privilegii ? Voi, că doar nu eu. Dar cu taiatul mai târziu, la Crăciun şi nu cred că ve-ţi putea, că voi numai cu ideile rămâneţi, după o spusă ca asta.Ca de obicei, gaceţi valuri şi gata.

  2. Ionalisa

    sâmbătă, 02.09.2023 at 17:37

    daca e bugetar de lux automat e psd.ist sau pnl.ist scoliți la Spiru Haret. Vezi cazul electricianului care a ajuns sef la ANRE si nu stie ce inseamna Kw sau pe mademoiselle TIMOFTE-12 MII EURO/LUNĂ

  3. Claudiu Gheorghe

    sâmbătă, 02.09.2023 at 21:23

    De 35 de ani aproape nu s a schimbat nimic in tara asta!!Tot în săraci da ți și tot așa va ramâne…Idiotul de Boc ce a rezolvat cand a luat 25%??? Am dus o mai bine??Ce face acest Ciolac este fix nimic!Pai băăă pune ți mâna pe gazul din Marea Neagra,ceva pe termen lung,nu veniti cu băsinele de 2 lei.Voi ați adus țara unde este.Ce Reformă mă păsăreilor??Varză cu carne.Hai noroc!Maculatură!

  4. Lilpan

    duminică, 03.09.2023 at 09:18

    Pe bune? Mata, draga domnule prim ministru, in tranzit pe la butoanele acestei tarisoare, ai auzit de cele 2 ordine, 3699/2015 si 352/2022, care amandoua privesc tva ul? Astept raspuns!

  5. Mircea Stanciu

    duminică, 03.09.2023 at 10:02

    S-ar putea face economii,daca:
    partidele nu ar mai lua subventii de la buget sute de milioane de euro,s-ar tăia din (mita)speciala justitiarilor,daca rudele și cunostintele care taie frunze la câini,ar pleca,salarii și sporuri ridicol de mari,pentru nimic(frecat menta)ȘI CATE MAI SUNT. DOAR VRAJEALA DE POLITICIENIINCAPABILI,CORUTI SI ASERVITI INTERESELOR DE GRUP SI PERSONALE.

  6. Radu

    duminică, 03.09.2023 at 10:19

    Legalizarea si impozitarea prostitutiei ar aduce venituri substantiate la bugetul de stat. Prostitutia este un fenomen care nu poate fi eradicat, dar care poate fi controlar, la fel ca in alte tari occidentale dezvoltate, precum Anglia, Franta, Spania, Olanda, Italia, etc.Anual, prostitutia genereaza sume enorme de bani nefiscalizati, bani pe care statul roman ar putea sa-i foloseasca pentru Sanatate, pensii, ajutoare sociale, etc.

  7. Corina

    duminică, 03.09.2023 at 13:36

    Ciolacu, dar icrele negre de lux pe care le mănâncă hoții și imbuibatii vostri din PSD și toți din parlament, cum e? Cu subvențiile pt partidele și hoții voștri cum este? cu pensiile speciale și salariile care cresc la ASF, cum este ? Deci imbuibatii sunteți doar VOI, PSD,PNL. Între voi tb sa faceți curățenie, sa va dați jos curvele din funcții de conducere si sa le luati acasa cu tot cu analfabeții aduși pe locuri calde, care nu fac nimic. De aceea nu se face nimic, ca ati adus prin transfer toți prostii. cum sa meargă ceva,! Acum vrei sa d8strugi tot,ca să cheltui banii din PNRR cu hoții voștri care tb sa execute ordinele și sa împărțiți banii. Asta e jocul lui Ciolacu: BANII.

  8. C. Alexandru

    duminică, 03.09.2023 at 14:38

    Tichetele de vacanta erau un stimulent pentru turismul din România. Întotdeauna beneficiarul trebuia sa mai cheltuiască pentru a completa valoarea unui sejur. Încă o eroare pe care o comite Ciolacu pe lângă multe altele. În final pierde tot statul român, adică noi.

  9. Alb Petru

    duminică, 03.09.2023 at 20:05

    Sună bine promisiunile, noi stăm rău la punerea în aplicare a ideilor. Domnule prim ministru, dumneavoastră și cei dinaintea dumneavoastră nu au pus în aplicare o Lege, oare știți ce este o lege? Respectiv Legea 153/2017 care nici în prezent nu este pusă în aplicare în litera și spiritul ei. Oare dumneavoastră știți ce vorbiți uneori? Dacă nici dumneavoastră nu respectați legile, cine vreți să le respecte? Suntem curioși!

  10. Ardf

    duminică, 03.09.2023 at 21:01

    Pai unde sunt bugetarii de lux? Cica sunt 1300000 de bugetari…700000 in primarii restul ceilanti…cate agentii aveti…secretari de stat cat Italia,Franta si Germania la un loc…voi de la guvern sunteti bugetari de lux…voi si neamurile voastre sunteti parazitii acestei tari!!!

  11. Huian

    duminică, 03.09.2023 at 21:28

    Bugetar de lux alta istorie, pensii speciale alta istorie, oamenii se vad de la o posta ca sunt scriitori dramaturgi

  12. Huian

    duminică, 03.09.2023 at 21:38

    Da ia sa se finanțeze partidele singure, da ia sa ia salariul parlamentarul norm fără sume forfetare, da ia sa rămână 100 de parlamentari domnule CILANU

  13. Vasile mare

    luni, 04.09.2023 at 12:34

    Problema este că ați mărit foarte mult salariile bugetarilor și nu se vad rezultatele…totul merge prost, și din păcate țara se împrumută pentru salariile lor mari și toți vom fi îndatorati pentru bugetari, privații și toate companiile vor fi supraimpozitati, pentru a pastra salariile bugetarilor… vă întreb…este corect?!Am ajuns în situația că merită să fii bugetar,nu numai pentru salariile mari dar și pentru beneficiile care le au , și nu puține!Vai de noi!

  14. molnar

    joi, 07.09.2023 at 10:13

    Are si dreptate,dar saracii, batranii, bolnavii, nu pot comenta,se intelege de ce.O comenteaza, cei, care au venituri, si privilegii, uriase.Nu pot renunta, la privilegii uriase, faraonice,din pacate.MULTA NEDREPTATE IN ACEASTA,LUME MINCINOASA, NUMITA DEMOCRATIE.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax