Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

”Ciugubanul” capătă valoare: O înghețată în schimbul unui PET, recompensă pentru elevii din Ciugud implicați în reciclare

Publicat

O înghețată în schimbul unui PET reciclat! Aceasta a fost provocarea lansată elevilor Școlii Gimnaziale Ciugud în cadrul proiectului lansat recent de primărie, legat de CIUGUban.

Potrivit reprezentanților Primăriei din Ciugud, copiii au fost premiați pentru numărul record de PET-uri, doze de aluminiu și sticle reciclate, în ultima săptămână.

Astfel, toți elevii au primit gratuit înghețată, oferită de compania ALPIN 57 Lux

Ideea este o continuare a unui proiect de reciclare destinat copiilor din comună, care are la bază un concept inedit: ciugubanul.

Moneda virtuală, cum a fost denumită de reprezentanții administrației locale, este folosită, în primă fază, pentru a recompensa cetățenii, în special copiii, care colectează selectiv deșeurile și reciclează ambalajele din plastic, sticlă și aluminiu.

Citește și: CIUGUbanul, prima monedă virtuală lansată de o comunitate din România. Moneda recompensează copiii din Ciugud, care reciclează

Proiectul presupune montarea în comună a unor stații de preluare și reciclare a ambalajelor, unde cetățenii vor putea depune sticlele, PET-urile și dozele de aluminiu, iar în schimbul acestora vor primi monede virtuale, CIUGUbani, care vor putea fi folosite în comunitate.

Monedele nu au valoare de criptomonedă, ci sunt doar o formă de recompensare a cetățenilor și de stimulare a reciclării și colectării selective.

Prima astfel de stație a fost montată în curtea Școlii Gimnaziale Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România, fiind personalizată sub forma unui roboțel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax