Contacteaza-ne si pe
Publicitate

AIUD

CJ Alba cumpără servicii de supraveghere a lucrărilor de modernizare a DJ 107 I „Transalpina de Apuseni”. Valoarea contractului

Publicat


Consiliul Județean Alba cumpără servicii de supraveghere a lucrărilor prin diriginţi de şantier autorizaţi, în valoare de peste 1,3 milioane de lei, pentru proiectul privind modernizarea drumului județean DJ 107 I, între Aiudul de Sus și Bucium Sat, supranumit și „Transalpina de Apuseni”.

Consiliul Județean Alba a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind achiziția de servicii de supraveghere a lucrărilor prin diriginţi de şantier autorizaţi pentru proiectul “Modernizare drum județean DJ 107 I”.  Valoarea totală estimată este de 1.308.270,45 de lei.

Citește și VIDEO: A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la „Transalpina de Apuseni”. Lucrările vor fi finalizate în 2023

Proiectul „Modernizare drum județean DJ 107 I: Aiud (DN 1) – Aiudu de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bîrlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bîrlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat – DN 74 (Cerbu)” își propune creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane din județul Alba situate în proximitatea  rețelei TEN-T.

În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de modernizare a structurii rutiere (asfaltare), trotuare, piste cicliști, acostamente, șanțuri, rigole, poduri, podețe, apărări de mal, stabilitate versanți, amenajări intersecții cu drumuri laterale, semnalizare rutieră orizontală și verticală.

Lungimea totală a drumului modernizat este de 78,42 kilometri. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020 și are o valoare de peste 188 de milioane de lei adică aproximativ 40 milioane de euro. Consiliul Județean Alba va contribui cu valoarea neeligibilă a proiectului, adică puțin peste 400.000 de lei.

Potrivit caietului de sarcini, proiectul este unul deosebit de complex și de o valoare considerabilă, care necesită soluționarea la un nivel ridicat a diverselor probleme tehnice și financiare.

„De aceea, este imperios necesară asigurarea unor servicii de supraveghere a lucrărilor cu personal specializat și profesionist. Supervizarea lucrărilor impune existența de personal calificat în ceea ce privește metodologia, expertiza profesională și comunicarea.

Din aceste motive, precum și din lipsa de personal propriu specializat, în vederea implementării eficiente a proiectului, UAT Județul Alba a decis ca serviciile de supraveghere a lucrărilor prin diriginți de șantier atestați să fie realizate de o echipă externă care, împreună cu echipa de proiect a UAT Județul Alba să realizeze servicii de cea mai înaltă calitate”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Conform documentului, serviciile de dirigenție de șantier vor facilita execuția lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 107I la standarde de înaltă calitate, prin urmărirea execuției lucrărilor, evaluarea și aprobarea lucrărilor, materialelor, echipamentelor, astfel încât antreprenorul/constructorul să finalizeze lucrările în perioada de execuție a lucrărilor.

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

FOTO: „Zebrele” nevăzute de la Alba Iulia. Trecerile de pietoni slab iluminate, pericol pentru cetățenii orașului

Publicat

Lumina de intensitate scăzută din zona trecerilor de pietoni este unul dintre factorii care pun în primejdie viața trecătorilor pe timp de noapte. În municipiul Alba Iulia există o singură trecere de pietoni iluminată suplimentar, amplasată în urmă cu aproximativ un an, pe strada Cloșca, printr-un proiect pilot. Pe lângă iluminat, vizibilitatea șoferilor în zona […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Doi bărbați din Alba au MURIT în ACCIDENT pe DN 7, la Mintia. Impact violent între o autoutilitară și un TIR

Publicat

Doi bărbați din județul Alba și-au pierdut viața, joi seara, într-un accident rutier grav petrecut pe DN 7 Deva – Arad, la Mintia. Aceștia se aflau într-o autoutilitară care s-a izbit de un TIR. UPDATE 1: Potrivit ISU Hunedoara, pompierii deveni au intervenit cu echipaje specializate în descarcerare şi prim ajutor.   Pompierii şi echipajul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO Turiștii anilor `80: Cu sania și schiurile pe o Dacia 1300 înmatriculată în Alba. Cum era vacanța de iarnă

Publicat

O imagine rară din anii `80 cu o Dacia 1300, una dintre mașinile care au scris istorie în România, a devenit virală pe rețeaua de socializare Facebook. Pe un drum înzăpezit, autoturismul înmatriculat în județul Alba transporta mai multe persoane, cel mai probabil aflate în vacanță. Nu lipsesc nici „accesoriile” de sezon, o pereche de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Clădirea Primăriei din comuna Unirea va fi mansardată. Investiție de peste 120.000 de euro

Publicat

Clădirea Primăriei din comuna Unirea va mansardată, printr-un proiect în valoare de 120.000 de euro. Amenajarea podului presupune, printre altele, crearea unei săli de ședințe și a două birouri.  Primăria comunei Unirea a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind execuția lucrărilor pentru „amenajarea podului existent la clădirea primăriei Comunei […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate