Connect with us
Publicitate

AIUD

CJ Alba cumpără servicii de supraveghere a lucrărilor de modernizare a DJ 107 I „Transalpina de Apuseni”. Valoarea contractului

Publicat

Consiliul Județean Alba cumpără servicii de supraveghere a lucrărilor prin diriginţi de şantier autorizaţi, în valoare de peste 1,3 milioane de lei, pentru proiectul privind modernizarea drumului județean DJ 107 I, între Aiudul de Sus și Bucium Sat, supranumit și „Transalpina de Apuseni”.

Consiliul Județean Alba a lansat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) o licitație privind achiziția de servicii de supraveghere a lucrărilor prin diriginţi de şantier autorizaţi pentru proiectul “Modernizare drum județean DJ 107 I”.  Valoarea totală estimată este de 1.308.270,45 de lei.

Citește și VIDEO: A fost semnat ordinul de începere a lucrărilor la „Transalpina de Apuseni”. Lucrările vor fi finalizate în 2023

Proiectul „Modernizare drum județean DJ 107 I: Aiud (DN 1) – Aiudu de Sus – Râmeț – Brădești – Geogel – Măcărești – Bîrlești Cătun – Cojocani – Valea Barnii – Bîrlești – Mogoș – Valea Albă – Ciuculești – Bucium – Izbita – Coleșeni – Bucium Sat – DN 74 (Cerbu)” își propune creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane din județul Alba situate în proximitatea  rețelei TEN-T.

În cadrul proiectului se vor realiza lucrări de modernizare a structurii rutiere (asfaltare), trotuare, piste cicliști, acostamente, șanțuri, rigole, poduri, podețe, apărări de mal, stabilitate versanți, amenajări intersecții cu drumuri laterale, semnalizare rutieră orizontală și verticală.

Lungimea totală a drumului modernizat este de 78,42 kilometri. Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020 și are o valoare de peste 188 de milioane de lei adică aproximativ 40 milioane de euro. Consiliul Județean Alba va contribui cu valoarea neeligibilă a proiectului, adică puțin peste 400.000 de lei.

Potrivit caietului de sarcini, proiectul este unul deosebit de complex și de o valoare considerabilă, care necesită soluționarea la un nivel ridicat a diverselor probleme tehnice și financiare.

„De aceea, este imperios necesară asigurarea unor servicii de supraveghere a lucrărilor cu personal specializat și profesionist. Supervizarea lucrărilor impune existența de personal calificat în ceea ce privește metodologia, expertiza profesională și comunicarea.

Din aceste motive, precum și din lipsa de personal propriu specializat, în vederea implementării eficiente a proiectului, UAT Județul Alba a decis ca serviciile de supraveghere a lucrărilor prin diriginți de șantier atestați să fie realizate de o echipă externă care, împreună cu echipa de proiect a UAT Județul Alba să realizeze servicii de cea mai înaltă calitate”, se mai precizează în caietul de sarcini.

Conform documentului, serviciile de dirigenție de șantier vor facilita execuția lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 107I la standarde de înaltă calitate, prin urmărirea execuției lucrărilor, evaluarea și aprobarea lucrărilor, materialelor, echipamentelor, astfel încât antreprenorul/constructorul să finalizeze lucrările în perioada de execuție a lucrărilor.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax