Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CJ Alba va aloca 310.000 lei pentru aniversarea de 45 de ani a județului și reuniunea conducerii Adunării Regiunilor Europene la Alba Iulia

Publicat

sediu Consiliu Judetean Alba

În acest sfârșit de săptămână, județul Alba aniversează 45 de ani de la înființare, iar momentul va fi marcat festiv la Consiliul Județean. Săptămâna viitoare, miercuri, joi și vineri, la Alba Iulia va avea loc întrunirea conducerii Adunării Regiunilor Europene (ARE), la care a aderat și județul Alba. Pentru desfășurarea celor două evenimente, Consiliul Județean va aloca 310.000 lei, dacă, în ședința de duminică, consilierii județeni vor aproba proiectul de hotărâre.

„Ziua de naștere a județului Alba poate fi considerată 17 februarie 1968, când are loc la Alba Iulia Adunarea de constituire a Comitetului județean de partid și a Consiliului Județean provizoriu. Importanța momentului, precum și încărcătura istorică a acestei perioade impun organizarea unor manifestări care să rămână atât în conștiința locuitorlor, dar mai ales să contribuie la întărirea identității unui spațiu bine definit în trecutul acestui popor”, se specifică în proiectul de hotărâre. Citiți AICI mai multe despre aniversarea de 45 de ani de la înființarea județului.

În 20-22 februarie, va avea loc Reuniunea Prezidiului și Biroului Adunării Regiunilor Europene, în Alba

În 2007, județul Alba a încheiat un Acord de cooperare cu ARE, prin care a dobândit calitatea de membru, calitate ce presupune susținerea și implicarea activă în proiectele și activitățile derulate de acest organism. Organismele de conducere ale ARE sunt Prezidiul și Biroul.

„În contextul în care dezvoltarea economico-juridică a județului și dezvoltarea de proiecte și programe cu finanțare externă constituie priorități pentru Consiliul Județean Alba, în contextul în care dezbaterile despre organizarea administrativă de României și înființarea regiunilor administrative au luat o amploare tot mai mare, ținând cont de importanța tot mai mare acordaată Sud-Estului Europei și de lărgirea competențelor Biroului ARE de la Alba Iulia, considerăm oportună aniversarea a 45 de ani de la înființarea județului Alba, în data de 17 februarie și a organizării Reuniunilor Prezidiului și Biroului Adunării Regiunilor Europene (ARE), în județul Alba, respectiv 20-22 februarie 2013, sens în care se impune alocarea sumei de 310.000 lei, necesare desfășurării celor două evenimente”, se prevede în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax