Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CJ Alba va cumpăra o ambulanță de terapie intensivă, care va fi folosită de serviciul județean. Cât este investiția

Publicat

Consiliul Județean Alba va asigura finanțare pentru cumpărarea unei ambulanțe tip C ce va fi folosită de Serviciul Județean de Ambulanță. În acest sens, cele două instituții vor încheia un acord pe 5 ani, cu posibilitatea de prelungire.

Prin acest acord, se va asigura suma de 995,137.60 lei (TVA inclus), necesară pentru cumpărarea autospecialei, prin procedură de achiziţie publică.

Bunul achiziţionat de Consiliul Judeţean Alba va fi apoi transmis în folosinţă gratuită Serviciului Ambulanţă pentru dotarea parcului auto a acestuia, se arată în documentația prezentată pentru aprobare în ședința CJ din 26 ianuarie.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean va asigura personalul de specialitate necesar, buna întreţinere şi exploatarea corespunzătoare a acestuia.

De ce este necesară investiția

Achiziția este justificată pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale furnizate.

”Starea de operativitate a ambulanțelor din dotarea Serviciului Public de Ambulanță Alba este grav afectată din cauza uzurii fizice și morale; există riscul ca viaţa unor pacienţi să fie pusă în pericol şi să nu poată fi salvată din cauza faptului că soluţiile adoptate până în prezent – reparaţii – au oferit doar o rezolvare pe termen scurt a situaţiei; problema operativităţii ambulanţelor continuă să se degradeze, cu implicaţii negative asupra acoperirii teritoriului cu resurse de acest gen, asupra timpului de răspuns la urgenţe şi implicit asupra calităţii asistenţei medicale asigurate populaţiei, se menționează în proiect.

Ambulanța tip C este destinată intervenției medicale de urgență la cel mai înalt nivel și transportului medical asistat al pacientului critic. Este dotată cu echipamente, materiale și medicamente de terapie intensivă.

Echipajul ambulanței tip C este condus de un medic special pregătit.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Raul

    miercuri, 25.01.2023 at 17:59

    Se putea și mai multe , plătim destul taxe și impozite , furați mai puțin și cumpărați mai mult ambulanțe și asfaltați drumurile să nu se strice în gropi 😉

    15 ambulanțe ar trebui cel puțin pentru 2023 🤪

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax