Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CJAS: Jumătate din cele peste 200.000 de carduri de sănătate distribuite în Alba au fost activate. Medicii de familie au cititoare de carduri

Publicat

card sanatate Potrivit reprezentanților Casei de Asigurări de Sănătate Alba, aproximativ 50% din cele peste 200.000 de carduri de sănătate distribuite în judeţ au fost activate. De asemenea, toți medicii de familie din Alba au achiziționat dispozitive de citire a cardurilor. La nivel naţional, potrivit CNAS, sunt activate peste 3.500.000 de carduri de sănătate. Potrivit Casei, se așteaptă ca, din momentul în care cardul va deveni obligatoriu, să fie făcute economii în sistem.

În judeţul Alba, începând din luna septembrie, au fost distribuite de către Poşta Română 93,22% dintre cele 250.900 de carduri de sănătate valabile pentru asiguraţi. Din numărul total, 6,78% au fost returnate Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Alba.

În ceea ce priveşte situaţia distribuirii cardurilor de către Casa de Asigurări de Sănătate Alba, din cele 14.014 de carduri primite retur după finalizarea distribuirii din Poşta Română, au fost predate beneficiarilor un număr de 9.165, până în 28 ianuarie 2015.

Acestea au fost distribuite fie prin intermediul medicilor de familie care au fost de acord cu această operaţiune, fie la ghişeele CJAS.

Citește și CARDUL de SĂNĂTATE, obligatoriu, din 1 MAI. EXCEPŢII şi cum dovedeşti calitatea de asigurat. Situaţia din ALBA

”Până la acest moment, sunt peste 3.500.000 de carduri activate. Acest proiect important al CNAS începe să prindă viață, începe să funcționeze. Pe măsură ce cardul va fi obligatoriu, de la 1 mai, ne așteptăm să facem și ceva economii prin faptul că vom plăti doar acele servicii efectuate, și nu servicii fictive. Atunci vom avea o disponibilitate de bani și vom putea asigura de exemplu, analize toată luna, și nu doar câteva zile, vom avea acces pentru pacienți atunci când își doresc”, a declarat Ciurchea jurnaliștilor, cu prilejul participării la o dezbatere pe teme de sănătate, la Palatul Parlamentului.

El s-a referit și la procesul de actualizare a prețurilor la medicamente, apreciind că acestea vor scădea ”cu un procent semnificativ”.

Citeşte şi Cum DOVEDEŞTI ca eşti ASIGURAT la sănătate, dacă NU ai primit CARDUL de sănătate. ACTE NECESARE

”Noi luăm în calcul o medie de 20-30%. Putem da drumul la terapii noi, putem veni cu tratamente moderne”, a adăugat președintele CNAS.

sursă: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax