Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CJSU Alba: La Ocna Mureş a fost prelungită perioada de monitorizare zilnică a parametrilor din zona Lacul Plus, în urma scăderii nivelului apei

Publicat

Ocna Mures air8Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Alba a informat joi despre situația de la Ocna Mureş, în urma scăderii nivelului apei în Lacul Plus, locul unde acum cinci ani s-a produs surparea de teren. Potrivit CJSA Alba, nu au fost înregistrate modificări esențiale ale parametrilor monitorizați. Totodată, în perioada următoare se va continua activitatea de monitorizare și de transmitere a datelor către instituțiile abilitate.

În raportul de activitate al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba pentru anul 2015 s-a menţionat că la Ocna Mureş, în urma scăderii nivelului apei în Lacul Plus, locul unde acum cinci ani s-a produs surparea de teren, a fost instituită starea de alertă, până în 7 martie 2016.

Potrivit raportului, după înregistrarea unei „erupții la sonda 124 din Câmpul de sonde de pe raza orașului Ocna Mureș, urmată de scăderea cu 42 cm a nivelului cotei apei din Lacul Plus – lac apărut ca urmare a surpării magazinului Plus în anul 2010 – în luna noiembrie 2015, Societatea Națională a Sării a informat ISU Alba și CLSU Ocna Mureș, considerând că în zonă s-ar fi putut produce fenomene similare celor care au avut loc în luna decembrie 2010. Reprezentanții Societății Naționale a Sării nu s-au putut pronunța însă când și cum vor avea loc aceste fenomene”.

Citește și CJSU Alba: La Ocna Mureş se menţine starea de alertă până în 7 martie. Se monitorizează cota apei din Lacul Plus

Miercuri, 9 martie, la sediul Instituției Prefectului – Județul Alba a avut loc o ședință a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba privind stadiul de realizare și modul de implementare a măsurilor stabilite pentru protecția populației din zona afectată a orașului Ocna Mureș, propuneri pentru analizarea eficientă a riscurilor identificate.

La ședință au participat reprezentanți din partea Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, Societății Naționale a Sării S.A. București, Sucursalei –Salina Ocna Mureș, S.C. Conversmin S.A. București, S.C. Minesa – ICPM SA Cluj și primarul Orașului Ocna Mureș.

În cadrul ședinței s-au discutat aspecte legate de starea și evoluția fenomenelor înregistrate în perioada noiembrie 2015 și până în prezent.

Potrivit CJSU Alba, situația este staționară, nefiind modificări esențiale ale parametrilor monitorizați. În perioada următoare se va continua activitatea de monitorizare și de transmitere a datelor către instituțiile abilitate.

Ulterior ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Alba, a fost convocat joi dimineața, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Ocna Mureș în urma căreia s-a analizat situația și s-a dispus ca Sucursala Salina Ocna Mureș să informeze zilnic Primăria asupra măsurătorilor realizate, iar în cazul unor modificări apărute în zonă (erupții de sonde, scăderi ale nivelului apei în lacuri, tasări ale solului, infiltrații de saramură în afara zonei de influență), informarea de îndată a tuturor instituțiilor responsabile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax