Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

CL Alba Iulia a aprobat desemnarea unui nou operator care să asigure deszăpezirea orașului în această iarnă. Contractul cu Salprest a expirat

Publicat

YouTube video

Presată de sosirea iernii și fără un contract parafat cu o societate care să asigure salubrizarea și deszăpezirea municipiului în sezonul rece, administrația locală din Alba Iulia trebuie să găsească urgent o soluție. Singura opțiune în acest moment este concesionarea temporară a acestui serviciu unei alte firme, prin negociere directă, care să preia aceste atribuții pentru cel mult 12 luni.

Dat fiind faptul că, începând cu 22 noiembrie, contractul încheiat cu SC „Salprest” SRL, firma care realiza până în prezent aceste lucrări, va expira și nu mai există posibilitate de prelungire, identificarea unui nou operator care să preia acest serviciu va trebui să se realizeze în perioada imediat următoare. Asta înainte ca primul strat de zăpadă să se depună pe străzile municipiului.

Primul care s-a arătat de acord cu concesionarea serviciului de salubrizare, deszăpezire și combatere a poleiului către o altă firmă a fost consilierul liberal Gabriel Pleșa. Acesta a punctat însă că ar trebui purtate discuții prealabile cu cel puțin trei operatori pentru a se găsi cea mai abilitată firmă. Sugestia consilierului a fost preluarea serviciului de către Societatea de Drumuri și Poduri Locale Alba, care ar avea și utilajele necesare pentru deszăpezire.

Singurul care s-a opus aprobării proiectului de hotărâre discutat vineri în ședința de CL Alba Iulia a fost consilierul social-democrat Vasile Crișan, care a arătat că el a fost înștiințat despre această concesiune abia vineri și că se repetă istoria proiectelor introduse pe ultima sută de metri pentru a fi aprobate.

Proiectul a trecut cu voturile a 14 din cei 15 consilieri prezenți la ședință, astfel că în perioada următoare se va trece la identificarea noului operator.

Reamintim că delegarea serviciului de salubrizare a municipiului Alba Iulia este amânată, de mai bine de doi ani, din cauza contestațiilor depuse la licitația de atribuire. Procedura de licitație publică a fost suspendată, întrucât pe adresa autorității contractante, SC „Supercom” SA Bucureşti a formulat contestație care urmează să fie soluționată de Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor.

YouTube video

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax