Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

CL ALBA IULIA: Evacuații din ”Turturica” vor primi bani de chirie pe baza unei declarații notariale

Publicat

turturica

Consilierii locali din Alba Iulia au modificat, joi, modalitatea de acordare a ajutorului de urgență pentru familiile evacuate din blocul G 2, supranumit ”Turturica”, pentru a-și găsi altă locuință. Acest ajutor va fi oferit unei familii sau unei persoane singure, dacă prezintă declarație notarială dată de proprietarul spațiului în care doresc să se mute, din care să reiasă că sunt acceptați.

În varianta propusă iniţial pentru aprobare în Consiliul Local, pentru a primi acești bani, evacuații din ”Turturica” aveau nevoie de un contract de închiriere. Niciuna dintre familiile evacuate nu a putut însă obține un asemenea contract.

Oamenii au reclamat că au fost scoşi în stradă în prag de iarnă, astfel că administraţia locală a luat decizia acordării unui ajutor de 400 de lei, lunar, pentru o familie sau persoană fizică, bani destinaţi pentru închirierea unei locuinţe de către aceştia. Plata chiriei va fi suportată de primărie pentru o perioadă pe maximum 6 luni, iar ajutorul social se acordă o singură dată. Dacă nu vor veni cu contract de închiriere ci doar cu declarație notarială, ajutorul va fi de 300 de lei.

Citeşte mai multe detalii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. cititor

    joi, 26.10.2017 at 18:11

    De ce sa li se acorde bani pentru chirie? Atunci sa se dea si la romani!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax