Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

OMS aduce clarificări despre subvarianta BA.2 de Omicron: Nu provoacă forme mai grave de COVID-19 decât BA.1

Publicat

foto: pixabay.com

Subvarianta BA.2 de Omicron – care se răspândeşte mai rapid şi a devenit dominantă în Danemarca – „nu provoacă o formă mai gravă” de COVID-19 decât subvarianta BA.1 care circulă la scară largă la nivel global, a declarat marţi un oficial al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează AFP.

„Nu vedem o diferenţă în ceea ce priveşte severitatea între (subvariantele) BA.1 şi BA.2 şi, prin urmare, este un nivel similar de severitate în ceea ce priveşte riscul de spitalizare”, a declarat Maria Van Kerkhove, director al programului de combatere a COVID-19 din cadrul OMS, în cadrul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri pe reţelele sociale.

Vezi și Ce simptome are noua variantă Omicron BA2. Diferă de versiunea veche prin aproximativ 40 de mutații

Această constatare „este cu adevărat importantă, deoarece în multe ţări a existat o circulaţie substanţială atât a BA.1, cât şi a BA.2”, a mai spus ea.

Ea a raportat astfel concluziile la care a ajuns luni un Comitet consultativ de experţi cu privire la evoluţia virusului care provoacă COVID-19, concluzii liniştitoare şi mult aşteptate după îngrijorările cauzate de pre-publicarea unui studiu asupra hamsterilor – nerevizuit de oamenii de ştiinţă – care părea să arate că, dimpotrivă, subvarianta BA.2 ar provoca forme mai grave.

Cercetătorii care au realizat studiul şi-au prezentat concluziile comitetului, a mai spus Van Kerkhove.

Ea a profitat de ocazie pentru a cere ţărilor din întreaga lume să nu-şi demonteze dispozitivele de secvenţiere în acelaşi timp cu ridicarea restricţiilor sanitare în numeroase ţări, relatează Agerpres.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax