Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Clasa pregătitoare rămâne obligatorie, ca parte a învățământului primar. Înscrierile încep din aprilie

Publicat

Clasa pregătitoare va fi obligatorie pentru copiii cu vârste între 6 și 7 ani. Reprezentanții Ministerului Educației Naționale, ai federațiilor sindicale și ai Federației naționale a asociațiilor de părinți din învățământul preuniversitar au semnat, miercuri, un acord prin care au decis să mențină clasa pregătitoare ca parte a învățământului preuniversitar obligatoriu.

Acordul semnat în ședința de miercuri prevede ca toții copii cu vârste de 6 ani să fie înscriși în clasa pregătitoare, care va rămâne clasă a învățământului obligatoriu.

Acelaşi document prevede că organizarea clasei pregătitoare se poate face şi mai flexibil din punct de vedere al desfăşurării activităţii şcolare. Astfel, prima clasă a învăţământului primar se poate desfăşura fie la şcoală, fie la grădiniţă, dar cu profesori şi după aceeaşi programă şcolară.

Acordul prevede şi măsurile pe care Ministerul Educaţiei le va lua. Până la 31 martie, părinţii vor fi consultaţi cu privire la locul unde vor să se desfăşoare clasa pregătitoare pentru copiii lor.

Până la aceeași dată, Ministerul Educaţiei trebuie să aprobe metodologia pentru clasa pregătitoare, iar înscrierile vor începe în luna aprilie.

Copiii cu vârsta cuprinsă între 6 şi 7 ani se vor înscrie obligatoriu în clasa pregătitoare. Cei care au peste 7 ani se vor înscrie în clasa I, iar cei mai mici de 6 ani pot fi înscrişi la clasa pregătitoare, dar acest lucru nu este obligatoriu, iar înscrierea se va face în urma unei evaluări specifice.

Ministerul Educaţiei va continua investiţiile pentru mobilier şi pentru materialele didactice, iar pentru acest lucru va cere fonduri de la autorităţile administraţiei publice: 16 milioane de lei pentru mobilierul şcolar şi 8 milioane de lei pentru materialele didactice.

Potrivit acordului, şcolile vor căuta să extindă programele tip „şcoală după şcoală” şi să  încheie parteneriate pentru spaţiile necesare acestor programe.

Profesorii care predau la clasele pregătitoare vor participa în continuare la cursuri de formare.

Vezi acord-cls-pregatitoare-semnat

sursa: gandul.info

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax