Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Ministrul Economiei: Măsura 3 din programul pentru IMM-uri va fi RELUATĂ. Este nevoie de aplicații noi

Publicat

Ministrul Economiei Claudiu Năsui a declarat că Măsura 3 din programul pentru IMM-uri se va relua de la zero, cei deja înscriși fiind nevoiți să aplice din nou pentru granturi de investiții.

Ministrul vrea ca măsura să repornească luna aceasta, urmând să fie extinse codurile CAEN care pot aplica, însă nu va mai exista posibilitatea solicitării de bani pentru achiziții imobiliare, a declarat într-un interviu pentru economedia.ro.

Măsura 3 a trecut printr-o aventură birocratică, fiind la final blocată din cauza unor presupuse suspiciuni.

„În momentul acesta discutăm în coaliție reluarea acestei M3, să fie făcută pe baze corecte, fără proiecte imobiliare”, a declarat Claudiu Năsui, precizând că vor fi schimbate și criteriile de departajare „subiective”, precum nivelul cofinanțării, cu unele de tipul numărului de salariați.

Plăți deblocate pentru Măsruile 1 și 2

În ceea ce privește Măsurile 1 și 2, ministrul Economiei a spus că plățile au început să fie deblocate, din momentul în care a fost adoptată legea bugetului, iar suma acoperă nevoile „cel puțin până la rectificare”.

”Noi dacă refacem call-ul, lucru pe care îl discutăm, trag să eliminăm criterii de genul acesta. O să mergem pe criterii de departajare mult mai puțin subiective, la nivelul aplicării.

Nivelul cofinanțării este un lucru pe care îl poți manipula la nivelul aplicării, în schimb lucruri de tipul numărului de salariați sau alte variabile pe anii anteriori nu prea mai poți să modifici așa ușor.

O să încerc să modificăm astfel încât nici măcar să nu mai existe un criteriu de genul acesta care să fie manipulabil” a adpugat Năsui.

Măsura 1 prevede microgranturi de câte 2.000 de euro, Măsura 2 – ajutoare pentru capital de lucru, Măsura 3 – ajutoare pentru investiții de câte 50.000-200.000 de euro pentru IMM.

De la început însă, autoritățile nu au reușit să gestioneze acest program, care în final a fost reluat. Deși se referă la ajutoare de urgență, după un an pierdut, procedura se reia de la zero.

Sursă: Economedia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Michael

    duminică, 11.04.2021 at 10:04

    Cu atata birocratie in tara asta, cam nimic nu poate fi realizabil !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax