Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cluburile sportive private care antrenează copii și juniori vor putea primi alocații de la stat. Modificări în legislație

Publicat

Cluburile sportive private care antrenează copii și juniori vor putea primi bani de la stat. Guvernul a aprobat o hotărâre prin care legislația în domeniul educației fizice și sportului a fost modificată.

Este vorba despre posibilitatea alocării de la bugetul de stat a unor fonduri pentru cluburile sportive private destinate sprijinirii activității sportive pentru copii și juniori.

„La articolul 71 alineatul (2) din Legea educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000, după litera a) se introduce o nouă literă, lit. a1), cu următorul cuprins:

a1) alocații de la bugetul de stat acordate cluburilor sportive de drept privat decătre organele administraţiei publice centrale, destinate exclusiv sprijinirii și dezvoltării activității sportive la nivel de copii și juniori”, prevede hotărârea de Guvern aprobată joi, 8 august.

Bani de la stat pentru cluburi sportive private. Cum se vor da banii

Potrivit documentului, alocațiile bugetare se acordă pe baza clasificării grupelor de copii și juniori din cadrul secțiilor pe ramură de sport ale cluburilor sportive de drept privat, realizate de către federațiile sportive naționale.

Clasificarea se va realiza prin raportare la normele și criteriile de selecție specifice fiecărei ramuri de sport, în scopul promovării sportivilor la loturile naționale. Normele vor fi adoptate prin hotărâre a Guvernului în termen de 30 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii de guvern.

Modul de alocare a fondurilor publice pentru grupele de copii și juniori din cadrul secțiilor pe ramură de sport ale cluburilor sportive de drept privat se stabilește printr-un mecanism de sprijin financiar aprobat prin hotărârea Guvernului.

foto: arhivă, rol ilustrativ

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate