Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNADNR: Restricţii de circulaţie pe Autostrada A1 Sibiu – Orăştie, cu deviere a traficului rutier, pentru lucrări de reparaţii

Publicat

lucrari autostrada zona aciliu_august 2015_13Traficul rutier pe autostrada A1 Sibiu – Orăștie a fost restricționat și deviat de pe calea 2, pe calea 1, pe sensul Orăștie – Sibiu, începând de miercuri, 26 august, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din România.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România anunţă participanţii la trafic, printr-un comunicat, că începând de miercuri, 26 august, pe autostrada A1 Sibiu – Orăștie a fost  instituită restricționarea traficului și devierea acestuia de pe calea 2, pe calea 1, pe sensul Orăștie – Sibiu, km 292+450 , km 270+335, în vederea executării lucrărilor de remediere la calea de rulare și poduri.

Citeşte şi CNADNR, despre problemele de la Autostrada Sibiu-Orăştie, lot 3: Expertiză tehnică cu măsuri de intervenţie la viaductul Aciliu

Reprezentanții companiei precizează că instituirea acestei restricții este făcută în conformitate cu Planul de Management al Traficului aprobat de către CNADNR SA cu nr. 92/451 48/07.07.2015 și IGPR – D.R cu nr. 596.966/09.07.2015.

Conducătorii auto sunt rugaţi să respecte restricţia de circulaţie instituită și semnalizarea rutieră existentă pe perioada menționată.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi și Drumuri Naţionale din România S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pe pagina de internet: www.cnadnr.ro.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.


Publicitate

ACTUALITATE

Volumul lucrărilor de construcții a crescut cu 7,2%, în iunie. Mai puține reparații capitale

Publicat

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în iunie faţă de luna mai 2022, cu 7,2%, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistic (INS). Cel mai mult au crescut lucrările de construcţii noi și cele de reparaţii capitale.

Conform INS, în iunie, comparativ cu luna mai 2022, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 7,2%, creştere evidenţiată la lucrările de construcţii noi (+9,4%), lucrările de reparaţii capitale (+6,3%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+1,4%). Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la lucrările de construcţii inginereşti (+16,5%), clădirile nerezidenţiale (+1,8%) şi la clădirile rezidenţiale (+0,3%).

Ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcții a scăzut cu 0,1%, scădere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale (-3,7%) şi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (-9,8%). Lucrările de construcţii noi au crescut cu 0,8%.

Cele mai mari creșteri, la clădiri nerezidențiale

Comparativ cu luna iunie 2021, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 7,1%. Creşteri s-au înregistrat la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+11,1%) şi la lucrările de construcţii noi (+7,7%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 6,0%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a crescut astfel:

  • clădirile nerezidenţiale (+16,0%)
  • clădirile rezidenţiale (+4,1%)
  • construcţiile ingineresti (+3,3%).

Ca serie ajustată, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, pe total, cu 4,1%.

În primele șase luni ale anului, comparativ cu perioada similară din 2021, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut, pe total, cu 4,3%. Au avut loc creșteri la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente (+10,8%) şi la lucrările de construcţii noi (+3,2%). Lucrările de reparaţii capitale au scăzut cu 3,9%. Pe obiecte de construcţii, au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale (+16,5%) şi la clădirile rezidenţiale (+6,3%). Construcţiile inginereşti au scăzut cu 4,7%.

Ca serie ajustată, în primul semestru, comparativ cu perioada ianuarie-iunie 2021, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 1,9%.

sursă: Mediafax

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Circulație restricționată vineri pe Autostrada A1 Sebeș – Sibiu, în zona Săliște. Au loc lucrări de curățare

Publicat

Circulația rutieră este restricționată vineri, între orele 07:30 – 17:00, Autostrada A1 Sebeș – Sibiu (banda doi), în zona Săliște, pentru lucrări de curățare. 

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, vineri, 19 august, pe autostrada A1 Sibiu – Sebeș, tronsonul kilometric  270 -265, în zona localității Săliște, județul Sibiu, sensul de deplasare către Sibiu, va fi restricționată banda doi, pentru curățare zona mediană, între orele 07:30 – 17:00.

Conducătorilor auto le este recomandat să circule cu atenție în zona lucrărilor, asigurându-se temeinic înainte de schimbarea benzii sau a direcției și să evite efectuarea depășirilor sau a manevrelor periculoase.

foto: arhivă

 

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Când începe școala și când sunt programate vacanțele. Structura anului școlar 2022-2023

Publicat

Anul școlar 2022-2023 începe în 5 septembrie, structura anului școlar va fi organizată pe 5 module, iar elevii vor avea în total 5 vacanțe. Este pentru prima dată când școala începe atât de repede, în luna septembrie. 

Modulul reprezintă termenul care l-a înlocuit pe cel de semestru.

Modulul 1 se va derula între 5 septembrie și 24 octombrie și va fi urmat de vacanța de toamnă, între 24-30 octombrie. Toți elevii vor beneficia de această vacanță.

Modulul 2 este între 31 octombrie și 22 decembrie, după care urmează vacanța de iarnă în perioada 23 decembrie – 8 ianuarie 2023.

Modulele 3 și 4 se derulează între 9 ianuarie și 6 aprilie, până la vacanța de primăvară programată din 8 până în 23 aprilie.

Modului 5 se derulează între 24 aprilie și 16 iunie (pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, modulul se încheie în 2 iunie, iar pentru clasele a 8-a, în data de 9 iunie) și este urmat de vacanța de vară din 17 iunie până în 4 septembrie 2023.

Programul național „Școala altfel” și Programul „Săptămâna verde” se desfășoară în perioada 27 februarie— 16 iunie 2023, în intervale de câte 5 zile consecutive lucrătoare.

Unitățile de învățământ sunt cele care pot planifica aceste activități.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Ateliere de Vară „Șotron”, la Grădinița cu Program Normal Gârbova. Activități pentru viitori școlari

Publicat

La Grădinița cu Program Normal Gârbova s-au desfășurat recent Ateliere de Vară „Șotron”, la care au participat viitori școlari.

Atelierele de Vară „Șotron” sunt un modul educațional susținut de Asociația OvidiuRo, pe perioada vacanței de vară. Profesorii voluntari au susținut activități cu copiii, după un format pregătit de OvidiuRo și diseminat în urma a numeroase sesiuni de formare.

Majoritatea activităților au fost susținute în natură, ceea ce a fost pe placul celor mici.

„Surpriza și bucuria lor a fost și vizita agentului șef de Politie, Cristea Flaviu din cadrul Compartimentului de analiză și prevenire a criminalității, din cadrul IPJ Alba, căruia îi mulțumim pe această cale!”, a transmis educatoarea Delia Lupean.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Statistici T5

Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax