Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

CNAIR, recomandări pentru șoferi: Cauciucuri de iarnă, reducerea vitezei, mărirea distanței de mers

cauciucuri-de-iarna

Publicat

cauciucuri-de-iarnaCompania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) recomandă șoferilor să aibă cauciucuri de iarnă, să reducă viteza până la evitarea oricărui risc, să mărească distanța în mers și să folosească luminile în mod corespunzător în contextul atenționărilor meteorologilor care anunță ninsori, ceață și precipitații mixte până duminică noaptea.

„Pentru prevenirea unor evenimente neplăcute ce pun în pericol siguranța circulației pe drumurile naționale și autostrăzi, se impun următoarele: reducerea vitezei până la evitarea oricărui risc, mărirea distanței în mers și folosirea corespunzătoare a luminilor. Pe autostrăzi trebuie respectate și alte reguli specifice: nu opriți pe benzile de circulație și pe banda de urgență, porniți luminile de avarie în cazul unei pene sau defecțiuni tehnice și echipați-vă cu vesta reflectorizantă, scoateți pasagerii din autovehicul în afara părții carosabile și amplasați triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanțe mai mari”, se arată într-un comunicat al CNAIR.

Totodată, în condiții de ceață, reprezentanții companiei de drumuri recomandă adaptarea vitezei și evitarea depășirilor riscante. De asemenea, CNAIR precizează că este indicată folosirea luminilor de întâlnire iar luminile de ceață trebuie folosite doar dacă vizibilitatea scade semnificativ și aceasta se face împreună cu luminile de întâlnire.

Pe de altă parte, CNAIR arată că pregătirile pentru iarnă au început în toate zonele cu probleme și se va împrăștia material antiderapant acolo unde condițiile meteo vor impune acest lucru.

„În zona de munte și acolo unde stratul de zăpadă s-a așternut deja, recomandăm echiparea mașinii cu cauciucuri de iarnă și cu echipament specific de intervenție în cazul unor evenimente nedorite”, subliniază compania de drumuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax