Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

CNAIR şi constructorul lotului II al Autostrăzii Sebeş-Turda, obligaţi să izoleze fonic un imobil din apropierea unui pasaj

Publicat

panouri fono

Antreprenorul lotului II al Autostrăzii Sebeş – Turda şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere sunt obligaţi, în urma unei hotărâri luate joi de către Judecătoria Aiud, să procedeze la izolarea fonică a imobilului unei familii din Sâncrai, situat în zona de construcţie a unui pasaj şi să asigure accesul acesteia din curte la drumul public pe o lăţime minimă de 3 metri.

„Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtei Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, invocată de aceasta prin întâmpinare.

Vezi și VIDEO: Probleme pe lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda. Directorul CNAIR: Nu văd cum poate fi dat în trafic până pe 15 noiembrie

Respinge ca neîntemeiată excepţia lipsei de interes, invocată de pârâta Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) – SC Euro Construct Trading 98 SRL. Admite în parte cererea de chemare în judecată formulată de reclamanţii (…) în contradictoriu cu pârâtele Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, prin Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Cluj (…), şi Asocierea Aktor Technical Societe Anonyme (Aktor SA) – SC Euro Construct Trading 98 SRL (…), având ca obiect ordonanţă preşedinţială”, se arată în soluţia pe scurt publicată joi pe portalul Judecătoriei Aiud.

Panouri antifonice instalate obligatoriu până la soluționarea altui dosar

Instanţa obligă pârâtele ca în regim de urgenţă să procedeze la izolarea fonică a imobilului proprietatea reclamantului, situat administrativ în Aiud, satul Sâncrai, prin instalarea de panouri antifonice, de protecţie împotriva zgomotului, în zona de construcţie a pasajului superior – DJ 142L, până la soluţionarea definitivă a unui alt dosar aflat pe rolul Judecătoriei Aiud.

„Obligă pârâtele să asigure accesul reclamanţilor de pe imobilul teren la drumul public cu piciorul şi cu autovehicule pe o lăţime minimă de 3 metri, până la soluţionarea definitivă a dosarului nr. 2845/175/2021 al Judecătoriei Aiud”, se mai arată în soluţia pe scurt.

Decizia instanţei este executorie, fără somaţie şi fără trecerea vreunui termen. Se poate depune apel în termen de 5 zile de la pronunţare.

În celălalt dosar aflat pe rolul instanţei din Aiud, familia în cauză a solicitat suspendarea/încetarea temporară a executării lucrărilor.

Intrarea în curtea locuinţei familiei în cauză este practic blocată în urma lucrărilor prin care vechiul amplasament al drumului care va supratraversa autostrada a fost mutat cu câţiva metri. Oamenii sunt nemulţumiţi şi de faptul că trepidaţiile le-au afectat locuinţa, precum şi de poluarea fonică.

Lotul II al Autostrăzii Sebeş – Turda este singurul aflat în construcţie. Pe loturile III şi IV se circulă de câţiva ani şi pe lotul I, dat în folosinţă de câteva luni, au mai rămas circa doi kilometri de finalizat.

Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax