Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

CNN: Munții Apuseni, pe LISTA celor mai frumoase 20 de locuri din Europa. „Timpul stă în loc aici”

Publicat

Cel mai bine păstrat secret din Europa de Est”. Aşa descriu jurnaliştii de la CNN Munţii Apuseni, într-un articol despre cele mai frumoase 20 de locuri din Europa. Munții Apuseni se află pe lista realizată de CNN Travel alături de locații precum insulele Lofoten din Norvegia sau Valea Loarei din Franța.

Impresionaţi de munţii împăduriţi şi peşterile care apar la tot pasul, ziariştii americani pun Apusenii pe unul dintre locurile fruntaşe în topul lor. Timpul stă pe loc aici”, spun ei, în timp ce laudă aerul curat şi viaţa sălbatică.

Vezi și Foto-Video: ARSENAL PARK, ”Unitatea Militară Antistres” din Transilvania. Vacanță în stil cazon printre tancuri și piscine

„Acești munți sunt izolați, cu păduri străvechi și peșteri de calcar care coboară în râuri subterane la fiecare pas. Timpul stă în loc aici și având prea puține lucruri de făcut, nu îți rămâne decât să respiri aerul încărcat de miros de pin și să admiri sălbăticia din jur. Lupii se plimbă printre copaci și prăvălesc printre copaci, cu acvile care planează deasupra”, scriu jurnaliștii de la CNN.

Lista celor mai frumoase 20 de locuri din Europa publicat de CNN Travel prezintă locuri ascunse, mai puțin cunoscute decât orașele celebre sau plajele aglomerate cu turiști.

Lacul Inari, Finlanda

În zona Cercului Arctic și aproape de granița Finlandei cu Rusia, Lacul Inari este un paradis pe tot parcursul anului. Iernile întunecate, cu zăpadă, fac din această zonă locul perfect pentru a surprinde aurora boreală.

Insulele Lofoten, Norvegia

Alcătuite din vârfuri falnice, fiorduri adânci și satele pitorești, Insulele Lofoten sunt renumite pentru frumusețea lor.

Datorită apelor blânde din golf, arhipelagul norvegian este surprinzător de cald în timpul verii, când soarele nu apune niciodată din cauza locației nordice a insulelor.

Unst, Insulele Shetland, Scoția

Cea mai nordică insulă a Insulelor Britanice, Unst este un loc sălbatic și accidentat, în care marea se luptă zilnic cu stâncile dramatice ale Muckle Flugga.

Zagori, Grecia

Unul dintre cele mai spectaculoase lanțuri montane din Europa se află în regiunea Zagori, Epirus.

Cheile Vikos sunt o destinație perfectă pentru o excursie de o zi, în timp ce vârful acoperit de zăpadă al Muntelui Astrakas este o priveliște spectaculoasă, arătând că Grecia este mult mai mult decât o simplă destinație de vară.

Dealurile din Yorkshire, Anglia

Dealurile din Yorkshire, reprezintă imaginea perfectă a mediului rural din Anglia. Cu drumuri înguste și sate răsfirate cu case din piatră acest loc este visul oricui caută o oază de liniște.

Valea Loarei, Franța

Castelele opulente de pe Valea Loarei oferă acestei regiuni din Franța centrală o asemenea grandoare.

Chateau de Chambord și Chateau de Chenonceau sunt cele mai faimoase, pline de detalii clasice, turnuri, grădini formale și lacuri pe care te poți plimba cu barca.

Picos de Europa, Spania

Picos de Europa (n.r. Vârfurile Europei) nu sunt cele mai vizitate obiective din Pirinei, dar oferă niște imagini spectaculoase și sunt extrem de ispititori pentru alpiniști și turiștii care preferă drumețiile pe vârfurile înalte.

Cunoscută sub denumirea de „Dolomiții Spaniei”, lanțul montan se întinde pe aproximativ 20 de kilometri spre interior, pe coasta de nord a Spaniei.

Adelboden, Elveția

Deși Adelboden nu este cea mai faimoasa vale din Elveția, are un farmec local pe care mulți nu ajung să-l experimenteze niciodată.

Henne Strand, Jutlandul de Vest, Danemarca

Kilometri de dune de nisip alb și fin fac din Henne Strand, o zonă situată pe coasta de vest unul dintre locurile preferate de danezi pentru vacanțe.

Pădurea Bavareză, Germania

Primul parc național al Germaniei, Pădurea Bavariei este un loc care trebuie exploatat și care îi atrage pe căutătorii de aventuri.

Parcul Național Hoge Veluwe, Olanda

Cu dunele sale de nisip unduitoare, pajiști și păduri, Parcul Național Hoge Veluwe este un paradis pentru animale sălbatice.

Union Hall, Irlanda

Dealurile sale luxuriante care se termină în marea perfect albastră oferă peisaje de vis.

Barmouth, Țara Galilor

Privind peste Golful Cardigan, cu munții din sudul Snowdonian la orizont, Barmouth este o bijuterie tradițională galeză.

Lacul Bohinj, Slovenia

Cel mai mare lac din Slovenia, situat în majestuosul Parc Național Triglav, nu este cel mai cunoscut loc din această țară, dar este cu siguranță extrem de spectaculos.

Susak, Croația

Situată pe coasta de nord a Mării adriatice, Susak oferă o alternativă la insulele mai aglomerate din Hvar și Vis.

Parcul Național Hortobagy, Ungaria

Faimos pentru podul său cu nouă găuri, parcul găzduiește bivoli indieni, păsări gruidae și dropii.

Parcul Național Białowieża, Polonia

Acoperind secțiunea centrală a pădurii Białowieża, acest parc național polonez este unul dintre cele mai importante din Europa.

Jurkalne Seashore Bluffs, Letonia

Cunoscut ca un loc ideal pentru cei care practică parapanta și windsurfing, Jurkalne Seashore Bluffs din Letonia reprezintă o alternativă excelentă pe litoral. Stâncile de aici se erodează rapid și dispar câțiva metri în Marea Baltică în fiecare an.

sursa: cnn.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax