Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Foto/Video: ARSENAL PARK, ”Unitatea Militară Antistres” din Transilvania. Vacanță în stil cazon printre tancuri și piscine

Publicat


O trupă de copii înșirați pe două rânduri așteaptă ordinele căpitanului Jack. Înalt și atletic, militarul cu legendă în Legiunea Străină știe să-i strunească. Le transmite informațiile de care au nevoie pe un ton cazon și îi amenință cu flotări.

Copiii intră repede în joc. Li se pare amuzant ca, măcar pentru câteva ore, să se supună unor reguli pe care nu le pot negocia, așa cum fac de obicei cu părinții și cu profesorii lor. Cu Jack, nu e de glumit. Jack este autoritatea.

Foto: Jack surprins de Raul Mazilu. Foto via Facebook Arsenal Park

Ne aflăm în Arsenal Park Orăștie, singurul de acest fel din România. Nici urmă de telefon sau alt gadget, iar cei mici sunt antrenați într-un joc de tip ”treasure hunt”.

Ca prim element al acestei vânători, descoperim că, împachetată în joacă, disciplina poate fi exersată cu plăcere și deci acceptată. De fapt, întreaga explorare a parcului este în realitate o vânătoare de comori și fiecare element are, sau poate avea, un ecou personal ori social. 


De exemplu, îți poți înfrânge fricile pe o tiroliană lungă de peste 600 de metri, cu plecare de la o înălțime de 50 de metri, trecând prin traseele de aventură de dificultăți diferite sau încercând o săritură în gol, legat de coardă.

De asemenea, poți vedea și învăța o mulțime de alte lucruri. Un loc miraculos pentru copii, dar și pentru părinți.

Din acest punct de vedere, Arsenal Park este potrivit pentru toată lumea. Fie că este vorba despre grupuri de copii veniți cu familia, cu școala sau care își serbează ziua de naștere acolo, fie că este vorba despre grupuri care au venit pentru team building sau de alte grupuri de vizitatori, nimeni nu se poate plictisi.

Pe scurt, conceptul în care a fost dezvoltat parcul în ultimii ani poate fi simplificat astfel: adrenalină și relaxare. Oricât paradoxal ar părea, cele două variante sunt la îndemâna oricui și pot fi alternate. Te poți plimba pe jos sau cu bicicleta, poți înota, dar poți și practica sporturi extreme, toate în aceeași zi.

Pe suprafața celor aproape 100 de hectare, există de toate: AquaPark, Aventura Park, PowerFan Jumps, un muzeu militar în aer liber imens, golf pentru copii, biciclete, treasure hunt, activități de instrucție militară, paintball, airsoft, tir cu arcul, plimbare cu șenilatele, tir cu arme de foc, locuri de joacă pentru copii, sală și teren de sport, fitness park, GoCart, skate park și chiar escape room.

Tot aici există cel mai mare amfiteatru în aer liber din Transilvania, cu o capacitate de 234 de locuri, unde au loc o mulțime de evenimente sau proiecții de film.

Este totodată locul preferat de marile companii multinaționale, care își aduc aici angajații pentru team building. Și ei se întâlnesc cu Jack sau cu băieții de la Aventura Park, unde fac tiroliană, sărituri în coardă sau airsoft. Iar Jack, nu-i iartă nici pe ei, așa cum nu-i iartă nici pe adolescenții ”rebeli” veniți cu grupul pentru o experiență ”military”: le dă trezirea cu goarna și la umple ziua cu activități utile.

Pentru cei care vin să și muncească, există săli de conferințe pentru training și alte evenimente indoor.

Nu totul se reduce însă la muncă și militărie. Pentru petrecerile în aer liber, există un sat dacic unde sunt servite bunătăți tradiționale în jurul unui foc de tabără.

Dar, dincolo de toate acestea, atmosfera generală a parcului este atât de specială, încât nu poate fi replicată nicăieri altundeva. De fapt, nici nu a mai încercat nimeni. Arsenal Park este singurul complex turistic cu tematică militară, nu doar din România, ci din sud-estul Europei.

Are trei stele și o capacitate de cazare de 230 de locuri în TAB-uri, camere cu tun, camere Soldat, camere Ofițer, apartamente Colonel sau vile General.

Atmosfera este construită însă și de oamenii din echipa complexului. Pe lângă căpitanul Jack, fiecare membru al echipelor de la activități este un personaj în sine, care a înțeles perfect conceptul parcului și rolul său acolo.

Directorul general al complexului, Sebastian Antal, este cel care a reușit să strângă și să păstreze această echipă și tot el are un mare merit în diversificarea activităților din complex. Are foarte multe alte idei pentru viitor, care vor face parcul și mai bogat în activități.

Parcul reprezintă așadar un concept unic, un complex turistic cu tematică militară. Aleile, lungi de 12 kilometri, sunt străjuite de 150 de exponate militare reale și, prin aceasta, impresionante: tunuri, TAB-uri, tancuri, transportoare șenilate, antiaeriene, dispozitive antirachetă, mitraliere, lansatoare de rachete, camioane militare, dar și avioane, printre care un IAR 93.

Vorbim practic despre cel mai mare muzeu în aer liber, dedicat tehnicii militare.

Scurt istoric al Arsenal Park. În 1936, regele Carol al II-lea a dispus amenajarea unui spațiu experimental pentru armată, la intrarea în Orăștie. În timpul regimului comunist, pe acest teren a funcționat o fabrică de muniție. Ideea unei oaze de vacanță s-a născut în 2003. În 2009, parcul și-a deschis porțile pentru public și a devenit unul dintre obiectivele cele mai spectaculoase din Transilvania, deși prea puțin cunoscute.

Cum ajungi. Parcul este situat foarte aproape de Orăștie. Accesul este foarte ușor, din DN7 Sebeș-Deva (E68). De asemenea, autostrada A1 trece prin apropiere și are ieșiri/intrări la doar câțiva kilometri. Asta înseamnă că parcul (și zona de spa) este foarte accesibil din Alba Iulia, din Sibiu, Deva, Brașov, Cluj-Napoca sau din orice alt oraș mare de pe o rază de 250 de kilometri. Atrage însă și turiști din toată țara: din Timișoara și până în Constanța sau București.

Foto&Video: Facebook Arsenal Park, Alba24


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dumitru Filip

    marți, 22.10.2019 la 11:47

    Frumoasa educație pentru minori,cât de curând vom doborâ performanțele americane de gen. Asteptam terapia cu iarba,etc ,etc si serios vor bind cred ca e mai periculoasă decât pornografia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

After-school și masă caldă în școli, din bani europeni. Anunțul făcut de vicepremierul Raluca Turcan

Publicat

Vicepremierul Raluca Turcan a anunțat într-o postare pe Facebook că implementarea unui program generalizat de tip after school și o masă caldă în școli ar putea fi posibilă cu fonduri europene.  Anunțul after–school-ului generalizat în școlile din România și a introducerii mesei calde în clase vine după ce președintele Klaus Iohannis a promulgat legea ce […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

România, cea mai dinamică piaţă auto din Europa, în luna octombrie. A crescut cu peste 58% numărul înmatriculărilor

Publicat

masini-noi

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/ a anunţat marţi că vânzările de autoturisme noi în Europa (UE plus ţările EFTA) au înregistrat o creştere de 8,6% în luna octombrie 2019 comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, cea mai dinamică piaţă auto fiind cea din România, unde înmatriculările de autoturisme noi au înregistrat o creştere […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Licitație pentru exploatarea lemnoasă pe 90 de parcele, în Alba. Peste 3,2 milioane de lei pentru o suprafață de 930 de hectare

Publicat

Direcția Silvică Alba achiziționează servicii de exploatare masă lemnoasă – producția anului 2020. Au fost scoase la licitație 90 de loturi aparținând ocoalelor silvice Alba Iulia, Blaj, Cugir, Gârda și Valea Arieșului, valoarea totală estimată fiind de peste 3,2 milioane de lei. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva RA, prin Direcția Silvică Alba a lansat […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Klaus Iohannis față-n față cu jurnaliști și politologi. În paralel, dezbaterea cu jurnaliști a Vioricăi Dăncilă

Publicat

iohanis dancila

Candidatul pentru încă un mandat la Cotroceni, Klaus Iohannis susține în aceste momente, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”, din București, o dezbatere alături de mai mulți jurnaliști și politologi. Evenimentul este organizat Școala Națională de Studii Politice și Administrative. Evenimentul organizat de președinte a început la 19.02 și a intrat practic peste conferința […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate