Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

Foto/Video: ARSENAL PARK, ”Unitatea Militară Antistres” din Transilvania. Vacanță în stil cazon printre tancuri și piscine

Publicat


O trupă de copii înșirați pe două rânduri așteaptă ordinele căpitanului Jack. Înalt și atletic, militarul cu legendă în Legiunea Străină știe să-i strunească. Le transmite informațiile de care au nevoie pe un ton cazon și îi amenință cu flotări.

Copiii intră repede în joc. Li se pare amuzant ca, măcar pentru câteva ore, să se supună unor reguli pe care nu le pot negocia, așa cum fac de obicei cu părinții și cu profesorii lor. Cu Jack, nu e de glumit. Jack este autoritatea.

Foto: Jack surprins de Raul Mazilu. Foto via Facebook Arsenal Park

Ne aflăm în Arsenal Park Orăștie, singurul de acest fel din România. Nici urmă de telefon sau alt gadget, iar cei mici sunt antrenați într-un joc de tip ”treasure hunt”.

Ca prim element al acestei vânători, descoperim că, împachetată în joacă, disciplina poate fi exersată cu plăcere și deci acceptată. De fapt, întreaga explorare a parcului este în realitate o vânătoare de comori și fiecare element are, sau poate avea, un ecou personal ori social. 


De exemplu, îți poți înfrânge fricile pe o tiroliană lungă de peste 600 de metri, cu plecare de la o înălțime de 50 de metri, trecând prin traseele de aventură de dificultăți diferite sau încercând o săritură în gol, legat de coardă.

De asemenea, poți vedea și învăța o mulțime de alte lucruri. Un loc miraculos pentru copii, dar și pentru părinți.

Din acest punct de vedere, Arsenal Park este potrivit pentru toată lumea. Fie că este vorba despre grupuri de copii veniți cu familia, cu școala sau care își serbează ziua de naștere acolo, fie că este vorba despre grupuri care au venit pentru team building sau de alte grupuri de vizitatori, nimeni nu se poate plictisi.

Pe scurt, conceptul în care a fost dezvoltat parcul în ultimii ani poate fi simplificat astfel: adrenalină și relaxare. Oricât paradoxal ar părea, cele două variante sunt la îndemâna oricui și pot fi alternate. Te poți plimba pe jos sau cu bicicleta, poți înota, dar poți și practica sporturi extreme, toate în aceeași zi.

Pe suprafața celor aproape 100 de hectare, există de toate: AquaPark, Aventura Park, PowerFan Jumps, un muzeu militar în aer liber imens, golf pentru copii, biciclete, treasure hunt, activități de instrucție militară, paintball, airsoft, tir cu arcul, plimbare cu șenilatele, tir cu arme de foc, locuri de joacă pentru copii, sală și teren de sport, fitness park, GoCart, skate park și chiar escape room.

Tot aici există cel mai mare amfiteatru în aer liber din Transilvania, cu o capacitate de 234 de locuri, unde au loc o mulțime de evenimente sau proiecții de film.

Este totodată locul preferat de marile companii multinaționale, care își aduc aici angajații pentru team building. Și ei se întâlnesc cu Jack sau cu băieții de la Aventura Park, unde fac tiroliană, sărituri în coardă sau airsoft. Iar Jack, nu-i iartă nici pe ei, așa cum nu-i iartă nici pe adolescenții ”rebeli” veniți cu grupul pentru o experiență ”military”: le dă trezirea cu goarna și la umple ziua cu activități utile.

Pentru cei care vin să și muncească, există săli de conferințe pentru training și alte evenimente indoor.

Nu totul se reduce însă la muncă și militărie. Pentru petrecerile în aer liber, există un sat dacic unde sunt servite bunătăți tradiționale în jurul unui foc de tabără.

Dar, dincolo de toate acestea, atmosfera generală a parcului este atât de specială, încât nu poate fi replicată nicăieri altundeva. De fapt, nici nu a mai încercat nimeni. Arsenal Park este singurul complex turistic cu tematică militară, nu doar din România, ci din sud-estul Europei.

Are trei stele și o capacitate de cazare de 230 de locuri în TAB-uri, camere cu tun, camere Soldat, camere Ofițer, apartamente Colonel sau vile General.

Atmosfera este construită însă și de oamenii din echipa complexului. Pe lângă căpitanul Jack, fiecare membru al echipelor de la activități este un personaj în sine, care a înțeles perfect conceptul parcului și rolul său acolo.

Directorul general al complexului, Sebastian Antal, este cel care a reușit să strângă și să păstreze această echipă și tot el are un mare merit în diversificarea activităților din complex. Are foarte multe alte idei pentru viitor, care vor face parcul și mai bogat în activități.

Parcul reprezintă așadar un concept unic, un complex turistic cu tematică militară. Aleile, lungi de 12 kilometri, sunt străjuite de 150 de exponate militare reale și, prin aceasta, impresionante: tunuri, TAB-uri, tancuri, transportoare șenilate, antiaeriene, dispozitive antirachetă, mitraliere, lansatoare de rachete, camioane militare, dar și avioane, printre care un IAR 93.

Vorbim practic despre cel mai mare muzeu în aer liber, dedicat tehnicii militare.

Scurt istoric al Arsenal Park. În 1936, regele Carol al II-lea a dispus amenajarea unui spațiu experimental pentru armată, la intrarea în Orăștie. În timpul regimului comunist, pe acest teren a funcționat o fabrică de muniție. Ideea unei oaze de vacanță s-a născut în 2003. În 2009, parcul și-a deschis porțile pentru public și a devenit unul dintre obiectivele cele mai spectaculoase din Transilvania, deși prea puțin cunoscute.

Cum ajungi. Parcul este situat foarte aproape de Orăștie. Accesul este foarte ușor, din DN7 Sebeș-Deva (E68). De asemenea, autostrada A1 trece prin apropiere și are ieșiri/intrări la doar câțiva kilometri. Asta înseamnă că parcul (și zona de spa) este foarte accesibil din Alba Iulia, din Sibiu, Deva, Brașov, Cluj-Napoca sau din orice alt oraș mare de pe o rază de 250 de kilometri. Atrage însă și turiști din toată țara: din Timișoara și până în Constanța sau București.

Foto&Video: Facebook Arsenal Park, Alba24


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dumitru Filip

    marți, 22.10.2019 la 11:47

    Frumoasa educație pentru minori,cât de curând vom doborâ performanțele americane de gen. Asteptam terapia cu iarba,etc ,etc si serios vor bind cred ca e mai periculoasă decât pornografia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Cei mai buni sportivi și antrenori din Aiud, premiați de primărie. LISTA performerilor

Publicat

Sportivul anului la Aiud este Alexia Mărginean, de la Tenis Club Parc Aiud, antrenată de Gheorghe Radu. Sportivii Aiudului au fost premiați joi seara la a a IV-a ediție a Galei Sportului Aiudean. Au fost desemnați, de semenea, Ambasadorii Sportului Aiudean. Aceștia sunt: 1. Benjamin Adegbuyi 2. Bogdan Andone 3. Cordea Andrei 4. Dâlbea Răzvan […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, prinsă în flagrant de DNA. Ar fi luat mită 120.000 de euro

Publicat

sorina pintea

Fostul ministru al Sănătăţii, Sorina Pintea, a intrat în vizorul procurorilor DNA, într-o anchetă privind fapte de corupție.  Potrivit unor surse, a fost prinsă în flagrant de procurorii DNA. Potrivit unor surse judiciare, ancheta în cazul Sorinei Pintea vizează un contract de achiziții a unor echipamente medicale folosite la combaterea noului coronavirus. Mita ar fi […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Eleva de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia și mama ei NU au coronavirus. Detalii de la DSP

Publicat

Rezultate oficiale în cazul elevei de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia și al mamei ei, plasate în carantină joi seara la Secția de Boli Infecțioase. Rezultatele probelor au fost negative pentru COVID 19, potrivit DSP Alba. ”Rezultat negativ pentru persoanele transferate aseară din autoizolare la secția derma/infecțioase a SJU Alba Iulia. […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ilie Narița, fost procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, s-a pensionat

Publicat

ilie narita

Ilie Narița, fost procuror general la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, s-a pensionat. Decizia a fost semnată de președintele Klaus Iohannis și este valabilă din 1 martie. Potrivit Administrației Prezidențiale, este vorba despre ”decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia a […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate