Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Coadă mare la autorizări: Mai mulți administratori de baruri și cluburi din Alba Iulia, la Primărie, pentru a-și legaliza funcționarea localurilor


Publicat

PrimariaAlba IuliaAdministratorii localurilor din Alba Iulia, dar şi ai altor unităţi cu activitate de alimentaţie publică s-au „înghesuit”, miercuri, să intre în legalitate în privinţa autorizaţiilor de funcţionare de la primărie, după ce administraţia locală a descoperit nereguli în timpul controalelor începute în această săptămână. Nu mai puțin de 16 proprietari de localuri s-au prezentat cu dosarul pentru a obține autorizația de funcționare. Controalele au continuat și miercuri, iar cele șase firme verificate nu au prezentat nereguli. 

După ce mai multe localuri din Alba Iulia au fost închise și amendate pentru că nu aveau autorizație de funcționare, miercuri a fost coadă la Primăria Alba Iulia. 16 administratori sau reprezentanți ai unităților din domeniu s-au grăbit să își obțină autorizația de funcționare.

Vezi şi Primăria a SUSPENDAT ACTIVITATEA şi a dat amenzi la mai multe cluburi, localuri și săli de nunți din Alba Iulia. Rezultatele controalelor

UPDATE:  O parte dintre localurile amendate în primele două zile ale săptămânii și cărora le-a fost suspendată activitatea în urma controalelor derulate de Poliția Locală și-au rezolvat problema privind autorizația de funcționare. Două cazuri concrete sunt Club Stage și Romstar SRL (sălile de nunți Conti și Traian), care și-au obținut miercuri autorizațiile după ce s-au prezentat la primărie cu documentele necesare. Începând cu data de 4 noiembrie, acestea vor putea funcționa fără probleme.

Cei de la Club Stage au astfel cale liberă să organizeze evenimentul de sâmbătă, UNights – Babylonia cu VJ Andrei Dumitru și VJ Liza Sabău.

12202237_1020794604608806_55484193_n

 

IMG_1061

 

 

 

 

 

 

 

Verificările derulate miercuri la nouă localuri din oraș au decurs normal și nu au fost constatate nereguli.

Raportul Poliției Locale:

În urma verificărilor în teren efectuate de reprezentanţii Primăriei Alba Iulia, respectiv Poliţia Locală, miercuri, 4 noiembrie, la unităţile comerciale de alimentaţie publică cu privire la respectarea prevederilor O.G. 99/2000 s-au constatat următoarele:

1.ECY MALL SRL pentru activitatea desfăşurată (baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor) prin punctul de lucru din Alba Iulia, Bd. 1 Decembrie 1989 – pasaj deţine autorizaţia pentru alimentaţie publică nr. 219/16.07.2014 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia. (PASAJ)

2. AUTOTRANS SA pentru activitatea desfăşurată (baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor) prin punctele de lucru din:

Alba Iulia, Bd. 1 Decembrie 1989, Bl M6, parter (ROSENTHALERS CAFE) deţine autorizaţia pentru alimentaţie publică nr. 184/13.06.2013 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Alba Iulia, Bd. 1 Decembrie 1989, nr. 105, Bl M7 (GO.IN) deţine autorizaţia pentru alimentaţie publică nr. 88/ 31.01.2011 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Alba Iulia, str Frederic Mistral, nr 4, (DOWNTOWN PUB) deţine autorizaţia pentru alimentaţie publică nr. 161/ 06.06.2013 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia.

Alba Iulia, str. Frederic Mistral, nr. 7, (BROWN CAFE) deţine autorizaţia pentru alimentaţie publică nr 137/ 23.08.2012 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia.

3. BOLERO DANS SRL pentru activitatea desfăşurată (baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor) prin punctul de lucru din Alba Iulia, str. Energiei, Bl B1, ap. 2 detine autorizaţia pentru alimentaţie publică nr. 270/30.07.2015 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia.

4. SC MATIAS GOUP SRL pentru activitatea desfăşurată (restaurant) prin punctul de lucru din Alba Iulia, Şanţurile Cetăţii. Sf. Capistrano, nr. 1 (PUB 13) deţine autorizaţia pentru alimentaţie publică nr. 223/2014 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia şi a fost verificată periodic pe linia PSI de către ISU Alba.

5. THE BEST STAR SRL pentru activitatea desfăşurată (baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor) prin punctul de lucru din Alba Iulia, Şanţurile Cetăţii, Sf. Elisabetha deţine autorizaţia pentru alimentaţie publică nr. 001/2007 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia şi a fost verificată periodic pe linia PSI de către ISU Alba.

6. GLOW SRL pentru activitatea desfăşurată (baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor) prin punctul de lucru din Alba Iulia, Şanţurile Cetăţii Sf. Eugeniu deţine autorizaţia pentru alimentaţie publică nr. 107/2011 emisă de Primăria Municipiului Alba Iulia şi a fost verificată periodic pe linia PSI de către ISU Alba.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

Patinoar, brad și luminițe ”de criză”, în această iarnă, la Alba Iulia. Fără tonete cu vin fiert și mâncare în Piața Cetății

Publicat

brad

Vor fi luminițe și brad în Piața Cetății din Alba Iulia în acest an, denia, dioramă cu nașterea Domnului Iisus și Moș Crăciun. Nu nu vor mai fi însă tonetele cu vin fiert , cafea și placinte, ca în anii trecuți. 

Iubitorii de patinaj din Alba Iulia vor putea și ei să se bucure în această iarnă de un patinoar artificial care va fi amenajat într-un alt loc din Cetatea Alba Carolina.

Primarul Gabriel Pleșa a declarat pentru Alba24.ro că patinoarul nu va fi amplasat în Piața Cetății ca în anii trecuți ci în șanțurile din latura Vestică a Cetății Alba Carolina, sub podul de lemn de la Poarta IV.

” Cam din 10 decembrie va fi pus în funcțiune, dacă nu se întâmplă ceva grav ( nr. cu evoluția COVID -19)” a declarat primarul, precizând că nu va fi nevoie ca amplasarea patinoarului să fie supusă aprobării în Consiliul Local.

Orarul de funcționare al patinoarului va fi de la 12:00 la 20:00. ”Patru ore va fi liber între orele 12:00-16:00 și patru ore cu taxa de la 16:00-20:00. Primăria nu va plăti chirie ci numai curentul și apa consumată .” a mai precizat primarul.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Marius Hațegan, CJ Alba: În 3 decembrie se deschide oficial lotul 1 din Autostrada A10, între Sebeș și Alba Iulia. VIDEO

Publicat

Lotul 1 al Autostrăzii A10 Sebeș – Turda, între Sebeș și Alba Iulia, se va deschide oficial în data de 3 decembrie, a anunțat sâmbătă seara vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit acestuia, lucrările sunt finalizate, iar deschiderea este programată în data de 3 decembrie.

„Aviz cârcotașilor. Așa cum am promis se deschide autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, între Sebeș și Alba Iulia. Lucrările sunt finalizate, deschiderea oficială în data de 3 decembrie. Ce nu a făcut PSD în 5 ani a făcut PNL în 5 luni”, a scris vicepreședintele CJ Alba, pe pagina de Facebook.

„La Sebeș legătura cu DN1 și implicit cu autostrada A1 se va face prin sensurile giratorii existente, prin intermediul bretelelor mici, 5 și 6. Nodul rutier Alba Iulia Sud va fi finalizat complet și se va putea circula normal până la Alba Iulia Nord”, au precizat reprezentanții PNL Alba, pe rețeaua de socializare.

Reamintim faptul că CNAIR împreună cu constructorul lotului 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda au pregătit inițial deschiderea tronsonului între Lancrăm și Alba Iulia până pe data de 1 Decembrie. Reprezentanții companiei au transmis în urmă cu o săptămână că deschiderea circulației ar putea fi amânată doar de vremea rea, respectiv în situația în care va interveni un îngheț.

17 km la care se lucrează de 6 ani

Contractul pentru realizarea celor 17 km de autostradă, între Lancrăm (Sebeș) și Pârâul Iovului a fost semnat în 2014, valoarea acestuia fiind de 541.73 mil lei (fără TVA).  Constructorul Impresa Pizzarotti a început lucrările în luna decembrie.

Asociația Pro Infrastructura nota la mijlocul lunii noiembrie 2020 că „la nodul rutier Sebeș constructorul este concentrat pe cele 2 bretele scurte care se conectează la sensurile giratorii ale nodului existent și prin care s-ar putea deschide traficul rutier pe autostradă în ambele sensuri”.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

15 companii au depus oferte pentru tronsonul de 35,7 km din Autostrada Sibiu- Pitești, în valoare de 5,3 de miliarde de lei

Publicat

15 companii de construcții și asocieri au depus oferte pentru construcția unui tronson de 35,7 km din Autostrada Sibiu- Pitești. Compania Națională de Administrare a Infrasctucturii Rutiere (CNAIR) anunță că  a avut loc depunerea ofertelor pentru procedura de atribuire a contractului ,,Proiectarea şi Execuţia Autostrăzii Sibiu – Pitesti, Sectiunea 3 : Cornetu – Tigveni”.

Valoarea estimată a contractului este de 5.324.779.469,00 Lei fără TVA.

Citește și Marius Hațegan, CJ Alba: În 3 decembrie se deschide oficial lotul 1 din Autostrada A10, între Sebeș și Alba Iulia. VIDEO

Durata contractului este de: 14 luni perioada de proiectare, 59 luni perioada de execuţie şi 60 luni perioada de garanţie a lucrarilor. Traseul are o lungime de 37.4 km și va avea 95 de poduri și pasaje, un tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie, două noduri rutiere și un ecoduct.

Potrivit CNAIR Până la termenul limită au depus oferte următorii agenți economici:

 1. ASOCIEREA STRABAG SRL -ACCIONA CONSTRUCCION SA)
 2. ASOCIEREA AKTOR SOCIETATE TEHNICA ANONIMA (AKTOR S.A.) – RIZZANI DE ECCHER SA
 3. ASOCIEREA ASTALDI SPA – TANCRAD SRL
 4. . IMPRESA PIZZAROTTI & C SPA
 5.  TERNA TOURIST TECHNICAL AND MARITIME SOCIETE ANONYME
 6.  CHINA CIVIL ENGINEERING CONSTRUCTION CORPORATION (CCECC) – CHINA RAILWAY 14TH BUREAU GROUP CO LTD
 7.  CHINA COMMUNICATIONS CONSTRUCTION COMPANY LTD- DIMEX-2000 COMPANY S.R.L.
 8.  CHINA STATE CONSTRUCTION ENGINEERING CORPORATION LTD
 9.  HUNAN PROVINCIAL COMMUNICATIONS PLANNING, SURVEY & DESIGN INSTITUTE CO., LTD
 10.  KOLIN INSAAT TURIZM SANAYI VE TICARET A.S.
 11. MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET A.S. – OZALTIN INSAAT TICARET VE SANAYI A.S. – YAPI MERKEZI İNŞAAT VE SANAYI A.Ş. – GÜLERMAK AĞIR SANAYI İNŞAAT VE TAAHHÜT A.Ş.
 12. MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI – CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.
 13.  POWER CONSTRUCTION CORPORATION OF CHINA LIMITED – OZGUN INSAAT TAAHHUT SANAYI VE TICARET LTD. STI. – POWERCHINA ROADBRIDGE GROUP CO., LTD
 14.  REC ULUSLARARASI İNŞAAT YATIRIM SANAYİ VE TİCARET ANONİM ŞİRKETİ – ONUR TAAHHUT TAŞIMACILIK INŞAAT TICARET VE SANAYI A.Ş.
 15.  TEKFEN İNŞAAT VE TESISAT A.Ş. (TEKFEN CONSTRUCTION & INSTALLATION CO., INC.) – DOGUS INSAAT VE TICARET A.S

Valoarea estimată a contractului este de 5.324.779.469,00 Lei fără TVA.

Durata contractului este de: 14 luni perioada de proiectare, 59 luni perioada de execuţie şi 60 luni perioada de garanţie a lucrarilor.

Traseul are o lungime de 37.4 km

Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.

Principalele lucrări ale acestei secţiuni sunt:
• 95 de poduri și pasaje
• Tunel cu două galerii independente în lungime de 1.7 km/ galerie
• Nod rutier Cornetu și Nod rutier Văleni
• Ecoduct în zona localităţii Călineşti

Comisia de Evaluare va analiza ofertele în conformitate cu prevederile documentațiilor de atribuire și cu legislația în vigoare în domeniul achizițiilor publice.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Îndrumări electorale interbelice: În cabină separată, cu ștampila apăsată pe roată, cu vot secret, liber, nesilit şi necontrolat

Publicat

Direcţia Judeţeană Alba a Arhivelor Naţionale a publicat pe o rețea de socializare o imagine cu „îndrumări” electorale din perioada interbelică. Prin acestea, cetățenii erau sfătuiți cum să procedeze în timpul alegerilor desfășurate duminica, cum să folosească ștampila în cabină și cum să procedeze mai apoi cu buletinul de votare. 

„Votarea de Duminică va avea loc în sala „Caragiale” și va dura de dimineața dela ora 8, până seara la ora 8. Avem vreme să mergem și la biserică și să și votăm!

Votarea se face tot în baza Cărții de alegător, ori de alegătoare, cu care ați votat la consiliul județian și tot în acelaș mod: în cabină separată, cu ștampila apăsată pe roată, cu vot garantat secret, liber, nesilit și necontrolat de nimenea.

După apăsarea ștampilei, să împături buletinul de votare așa, ca chipul ștampilei rămas pe roată, să ajungă dinlăuntru și apoi să ieși din cabină și să dai buletinul astfel împăturat dlui judecător. Președintele alegerii în Alba – Iulia va fi dl.: Dr. Iosif Felner”, se precizează în „îndrumările” pubilicate pe rețeaua de socializare Facebook.

„Vă rugăm să remarcaţi cum votul <secret, liber, nesilit și necontrolat de nimenea> merge mână în mână cu aplicarea ştampilei pe roată”, au scris reprezentanții Direcției Județene Alba a Arhivelor Naționale.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate