Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Coaliția de guvernare se răzgândește din nou: Nu mai majorează impozitele pe proprietate, până după alegeri

Publicat

Guvernul se răzgândește din nou și nu mai majorează impozitele locale până la 1 ianuarie 2025, adică până după alegeri. 

Surse din Coaliția de guvernare au declarat pentru Europa Liberă că impozitul pe proprietate se va majora de la 1 ianuarie 2025, când se va aplica grila notarială.

Până atunci însă, PSD și PNL nu intenționează să facă alte schimbări.

Comisia de buget din Camera Deputaților va da marți raportul final asupra Ordonanței care vizează majorarea impozitelor locale.

Coaliția de guvernare trebuie să decidă dacă menține forma plecată de la Palatul Victoria – Guvern, cea votată în Senat sau va veni cu o nouă propunere.

Guvernul a decis prin Ordonanța 16 din iulie 2022 să crească plafonul minim pentru impozitele pe proprietate de la 0,08% la 0,1% din valoarea clădirii.

Spre exemplu, dacă s-ar aplica Ordonanța din vară, impozitele pe proprietate în București ar crește cu 25% față de valoarea actuală.

Pentru un apartament cu două camere dintr-un cartier din Capitală, valoarea anuală a impozitului pe proprietate este în jurul a 260 – 300 de lei. La un procent de 0,1%, pentru același tip de imobil s-ar plăti între 305 – 375 de lei.

Cele mai multe localități din România funcționează pe plafonul minim de 0,08%, chiar dacă primarii și consiliile locale ar putea crește pragul până la 0,2%.

Numai că edilii nu vor să își asume o astfel de decizie politică și au cerut ca problema majorării să fie rezolvată în Parlament, susțin surse politice.

Sursă: Europa liberă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    marți, 15.11.2022 at 16:09

    Încă o dată se adevereşte că proştii din Guvern sunt mai proşti decât ne-am închipuit. Jalnic. Vai de ea ţară.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax