Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COD GALBEN de vânt puternic în ALBA și alte județe până JOI. Cod Portocaliu de ninsori și viscol în alte zone din țară

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat și prelungit atenționările de vreme rea, valabile pentru județul Alba și alte zone din țară. Până joi, va fi vânt puternic, iar la munte viscolul va spulbera zăpada.

Marți, 24 martie, între orele 11.00 și 20.00 este Cod Galben de vânt. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a zonei montane, în Dobrogea, Muntenia, Banat, Crișana, local în Oltenia, sud-vestul Moldovei, precum și în jumătatea sudică a Transilvaniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-75 km/h.

Vremea se va menține deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.

Tot marți, între orele 11.00 și 20.00 este Cod Portocaliu de ninsori moderate cantitativ, strat de zăpadă consistent, viscol în județele Mehedinți, Dolj și zona montană a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Gorj.

În vestul Olteniei și al Carpaților Meridionali va continua să ningă moderat cantitativ (10-15 l/mp) și să se depună strat de zăpadă consistent.

Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55-75 km/h, iar în zona montană a județelor Caraș-Severin, Hunedoara și Gorj, rafalele vor depăși 80-90 km/h, iar pe creste 100-120 km/h, viscolind puternic ninsoarea.

De marți, 24 martie ora 20.00 până joi, 26 martie, ora 10.00, este Cod Galben de intensificări ale vântului.

În intervalul menționat, în zona montană, în nord-estul Munteniei și pe litoral, temporar vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 55-80 km/h. La munte zăpada va fi spulberată și vizibilitatea redusă.

Cod Portocaliu: de marți, 24 martie, ora 20:00 până joi, 26 martie, ora 10.00 – intensificări susținute ale vântului

În zona montană a județelor Caraș-Severin, Mehedinți, Hunedoara și Gorj vântul va prezenta intensificări cu viteze în general de 80-110 km/h, spulberând puternic zăpada.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate