Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE: COD PORTOCALIU de FURTUNI în ALBA și alte județe din țară. Vijelii, grindină, ploi torențiale. Zonele vizate

Publicat

cod portocaliu

Meteorologii au emis avertizare meteo Cod Portocaliu de furtuni valabilă în județul Alba și alte zone din țară până la noapte. Vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale.

UPDATE: Locuitori din zonele vizate din Alba au primit avertizări Ro-Alert pe telefoanele mobile. Pe lângă datele despre ploile torențiale ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50-60 l/mp, au fost avertizați că există risc de viituri ce pot produce inundarea gospodăriilor și obiectivelor socio-economice. ISU a recomandat luarea de măsuri de autoprotecție.

COD PORTOCALIU: 27 iunie, ora 13.00 – 28 iunie, ora 1.00

La începutul intervalului în Moldova și Maramureș, apoi și în Transilvania, Crișana, local în Banat și nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări puternice, cu rafale, în general, de 80…100 km/h, vor fi vijelii, frecvente descărcări electrice și averse torențiale. Îndeosebi în nord-vestul teritoriului se va semnala grindină de dimensiuni medii și mari, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

COD GALBEN: 27 iunie, ora 20.00 – 28 iunie, ora 1.00

În intervalul menționat, în Dobrogea, local în Muntenia și Banat, precum și în nordul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și, posibil, grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20…25 l/mp și izolat 35….40 l/mp.

Joi după-amiaza, local în zonele de câmpie vremea va fi caniculară, iar disconfortul termic accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. ioan oniga

    sâmbătă, 29.06.2019 at 11:22

    RO ALERT ? Aplicatie de CACAT ! De fiecare data am fost avertizat dupa ce a trecut furtuna !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax