Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

COD PORTOCALIU de ninsori abundente în Apuseni și în mai multe județe din țară

Publicat

Meteorologii au emis un COD PORTOCALIU de ninsori abundente valabil în Alba, în zona Munților Apuseni și în mai multe județe. 

Intervalul de valabilitate al avertizării este: 26 februarie, ora 10:00 – 27 februarie, ora 15:00

Fenomenele vizate: ninsori abundente și strat de zăpadă consistent.

În Munții Apuseni, în nordul Carpaților Orientali și în zonele submontane aferente va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă.

Local și temporar vântul va avea intensificări la altitudini mari, cu rafale de peste 70 km/h, va fi viscol, vizibilitate scăzută și zăpadă troienită.

Cod galben în mare parte din țară

De asemenea, în intervalul 26 februarie, ora 10:00 – 26 februarie, ora 18:00 este valabil un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă.

Prognoza meteo pentru primăvara 2023 în România. O cupolă de presiune înaltă protejează de furtuni, dar alungă ploile

Va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h și viscol.

În județele Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10…12 cm, potrivit ANM. Un alt cod galben va fi valabil în intervalul 26 februarie, ora 18:00 – 27 februarie, ora 15:00.

În Banat, Crișana, Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și local în jumătatea de nord a Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm, spunn meteorologii. Pe de altă parte, în sudul țării vremea va fi neobișnuit de caldă, cu temperaturi maxime de 20 de grade.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax