Connect with us
Advertisement

Eveniment

Prognoza meteo pentru primăvara 2023 în România. O cupolă de presiune înaltă protejează de furtuni, dar alungă ploile

primavara meteo vremea prognoza

Publicat

Sezonul de primăvară 2023 va aduce în Europa Centrală și de Est mai puține precipitații decât ar fi normal și va anticipa seceta din vară, consideră unii dintre meteorologii europeni, care au realizat prognoze pentru principalele aplicații de meteo. 

Cauza este un câmp de presiune ca o cupolă care protejează de furtuni această zonă, dar care îndepărtează totodată și cu furtunile și precipitațiile.

Martie, aprilie și mai vor fi în România blânde, cu temperaturi maxime destule de ridicate, cu 1 – 1,5 grade în medie peste normalul perioadei.

Există posibilitatea unor pusee de iarnă inclusiv în aprilie, dar vremea rece nu va persista pe termen lung, adică nu mai mult de maxim 2 zile.

Sezonul de primăvară 2023 se apropie, iar prognozele arată că un sistem de presiune înaltă în zona oceanelor va defini modelele meteorologice în următoarele luni.

Pe măsură ce iarna pleacă și perspectiva vremii calde se apropie, europenii pot apela la informațiile experților meteorologi care cercetează clima pe termen lung.

AccuWeather a făcut publice toate detaliile cu privire la ceea ce va aduce noul sezon pe continentul nostru.

Primăvara meteorologică care începe la 1 martie, s-ar putea să nu aducă o diferență semnificativă a modelului meteorologic în Europa în comparație cu lunile de iarnă.

Timp de săptămâni, echipa de prognoză internațională de la AccuWeather a analizat modelele cheie aflate în vigoare în atmosferă și au comparat date obținute anii trecuți, pentru a obține indicii cu privire la modul în care va fi vremea în această primăvară.

România: furtuni mai puține, dar și risc de secetă

Pe tot parcursul iernii, o pistă activă de furtună a adus accese frecvente de precipitații în partea de nord a Europei, iar meteorologii se așteaptă ca această tendință să continue chiar în primăvară.

România și țările vecine va fi însă protejată de aceste furtuni, dar va beneficia de mai puține precipitații, ceea ce poate indica o secetă.

Presiunea ridicată stabilă peste vestul, centrul și estul Europei prognozată în sezonul următor va devia marea majoritate a furtunilor care vin de la nivelul sudic al continentului și, în schimb, le va direcționa mai spre nord.

Dar, cu furtunile se duc și precipitațiile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement