Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cod Portocaliu de ninsori abundente la munte, în Alba și în alte județe. Cod Galben de vreme rea în Transilvania

Publicat

vremea meteo iarna prognoza meteo

Cod Portocaliu de ninsori la munte, în Alba și în alte județe. Meteorologii anunță că în intervalul 13 februarie, ora 10.00 – 13 februarie, ora 22.00, în zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, marți dimineață, atenționări meteo cod galben de ploi în Transilvania și în alte zone din țară. Atenționarea este valabilă până miercuri dimineață.

De asemenea, de marți dimineață până marți seară este în vigoare un cod portocaliu de ninsori în zona de munte a județelor Alba, Hunedoara și Sibiu.

Cod Portocaliu – ninsori abundente și depunere de strat consistent de zăpadă

Potrivit meteorologilor, în intervalul 13 februarie, ora 10.00 – 13 februarie, ora 22.00, în zona montană a județelor Hunedoara, Alba și Sibiu va ninge abundent și se va depune strat consistent de zăpadă.

Cantitățile de precipitații vor fi de 50 – 70 de litri pe metrul pătrat.

Atenționare meteo de vreme rea: precipitații moderate cantitativ, intensificări ale vântului

Potrivit ANM, în intervalul 13 februarie, ora 10.00 – 14 februarie, ora 08.00, temporar vor fi precipitații îndeosebi în nordul, centrul și estul țării, unde se vor acumula cantități de apă în general de 15…25 de litri pe metrul pătrat.

Vor fi ploi, ce vor avea și caracter de aversă.

Citește și: Vremea până la începutul lunii martie: Temperaturi de primăvară, dar și multe ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

În Carpații Orientali și trecător în noaptea de marți spre miercuri, în Transilvania și Moldova se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare.

Marți, vântul va avea intensificări temporare în regiunile vestice și sud-vestice, iar spre seară și noaptea și în cele estice, cu viteze de 45…55 kilometri pe oră.

Cod Galben –  precipitații însemnate cantitativ, ninsori la altitudini de peste 1400 m

În intervalul 13 februarie, ora 10.00 – 14 februarie, ora 08.00, în Carpații Meridionali, iar pe parcursul zilei de marți și la începutul nopții de marți spre miercuri și în Carpații Occidentali și în vestul și sud-vestul Transilvaniei vor fi cantități de precipitații de 25…30 de litri pe metrul pătrat iar izolat de 40 de litri pe metrul pătrat.

Vor fi mai ales ploi, iar la munte, la altitudini mai mari de 1400 m va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Cod Galben – intensificări ale vântului

De asemenea, de miercuri, 14 februarie, ora 08.00 – 14 februarie, ora 20.00, vântul va prezenta intensificări temporare în Moldova și nord estul Munteniei, cu viteze la rafală de 55…65 kilometri pe oră.

Intensificări ale vântului cu viteze în general de 45…55 kilometri pe oră vor fi și în restul Munteniei, Dobrogea și local în Oltenia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax