Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea până la începutul lunii martie: Temperaturi de primăvară, dar și multe ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

vremea prognoza meteo

Vremea până la începutul lunii martie: Temperaturi de primăvară, dar și multe ploi. Prognoza meteo pe patru săptămâni. Vreme nefirească pentru luna februarie.

Meteorologii de la ANM anunță că în următoarele patru săptămâni vom avea temperaturi mai degrabă potrivite pentru luna martie. Valorile termice vor fi în general mai ridicate decât ce ar trebui să avem în această perioadă. Sunt anunțate ploi abundente, excedentare chiar.

Cu toate acestea, în săptămâna 12 – 18 februarie, vremea intră într-un proces de răcire. Urmează câteva zile cu temperaturi mai coborâte și multe precipitații.

Potrivit directorului ANM, Elena Mateescu, vor fi precipitații în aproape toată țara. Cantitățile de apă vor cumula în general 15-25 de litri pe metru pătrat. ”Ploile pot avea caracter de adversă și vor fi însoțite de descărcări electrice, în mod special în partea de sud-est”.

Citește și Vremea în Transilvania și în țară, până la finalul lunii februarie. Variații de temperatură și ploi. Prognoza meteo pe regiuni

Administrația Națională de Meteorologie a publicat estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni, până în 11 martie.

Săptămâna 12 – 19 februarie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile centrale și nord estice, dar și local deficitar în extremitatea de vest și de sud-vest a țării. În rest va fi în general apropiat de cel normal.

Săptămâna 19 – 26 februarie 2024

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile țării.

Săptămâna 26 februarie 2024 – 4 martie 2024

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

Regimul pluviometric va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 4 – 11 martie 2024

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax