Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

COD PORTOCALIU de furtună: ploi torențiale și vânt puternic în Alba. Localitățile vizate. Atenționare pentru șoferii de pe A1

Publicat

O avertizare meteo de vreme rea a fost emisă de meteorologi pentru mai multe localități din județul Alba. Este vorba despre o alertă meteo de furtună și vânt puternic, de tipul Cod Portocaliu. 

Alerta a fost emisă marți, la ora 15.54 și va fi valabilă până la ora 17,00. 

Cod portocaliu de furtună: Localitățile vizate

În județul Alba sunt vizate localitățile: Cugir, Sebeș, Săsciori, Pianu, Șpring, Șibot, Săliștea, Gârbova, Câlnic, Cut, Doștat, dar și zona de munte a județului Alba, respectiv zona de munte a localităților: Cugir, Săsciori, Șugag, Pianu, Gârbova.

Se vor semnala: averse torențiale care vor acumula 25…40 l/mp, descărcări electrice, grindină de dimensiuni medii, vijelie puternică cu rafale de 70…90 km/h, valabilă de la 11.06, ora 16:05 până la 11.06,  ora 17:00.

UPDATE: Meteorologii au transmis o actualizare a avertismentului emis:

Va fi instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului cu rafale în general de 55…70 km/h, vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. , valabil de la 11.06, 12:00 până la 11.06, 23:00

Ploaie torențială pe Autostrada A1 pe tronsonul Deva- Sebeș – Sibiu

De asemenea, centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că plouă torențial, pe Autostrada A1 Sibiu – Deva, cu acumulare parțială de apă pe carosabil, pe tronsonul kilometric 260 (Cristian) – 280 (Miercurea Sibiului), vizibilitatea fiind diminuată.

Recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza, să mărească distanța între vehicule, să folosească luminile în mod corespunzător și să nu bruscheze comenzile volanului! Asigurați-vă bine înainte de schimbarea benzii și semnalizați această intenție!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax