Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Colegiul Medicilor Alba: Acuzațiile aduse medicului de familie din comuna Poiana Vadului, de către primar, sunt nefondate

Publicat

Colegiul Medicilor Alba a transmis, într-un comunicat, că acuzațiile aduse de primarul comunei Poiana Vadului împotriva medicului de familie din comună sunt nefondate.

Reamintim faptul că la sfârșitul lunii august, primarul comunei Poiana Vadului, Beniamin Todor, îl acuza pe medicul de familie din comună că a condiționat efectuarea triajului epidemiologic al elevilor, înainte de începerea anului școlar, de plata de către primărie a sumei de 1.500 de lei plus alte cheltuieli. Primarul spunea că nu își permite să plătească acei bani din bugetul instituției.

Citește și VIDEO Medicul de familie din comuna Poiana Vadului, acuzat de primar că cere bani pentru triajul epidemiologic al elevilor

„Având în vedere recentele acuzații nefondate aduse colegului nostru, dr. Corneliu Ioan Călătean, Colegiul Medicilor Alba dorește să facă următoarele precizări:

Medicii de familie își desfășoară activitatea în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, fiind astfel remunerați pentru serviciile prestate. Acele servicii nu includ oferirea asistenței medicale în unitățile de învățământ. Orice activitate desfășurată de medicii de familie în afara contractului cu CAS se taxează separat.

Conform Ordonanţei de urgenţă nr. 162 din 12 noiembrie 2008 și a normelor de aplicare, asistenţa medicală desfăşurată în unităţile de învăţământ este în atribuția consiliului local, care este obligat să angajeze un medic școlar și să-l plătească din bugetul local. În cazul în care nu există medic școlar angajat, asistența medicală se poate realiza prin medici de familie, care trebuie remunerați în baza unui contract. Asistența medicală din unitățile de învățământ implică o responsabilitate și niște activități specifice care sunt enumerate în lege.

Orice muncă trebuie retribuită. A pretinde servicii medicale gratuite, în condițiile în care legea impune plata acelor servicii reprezintă, pe lângă necunoașterea legii, o lipsă de respect față de actul medical și față de medici.

Prin urmare, atitudinea dr. Corneliu Ioan Călătean a fost cea corectă”, au transmis reprezentanții Colegiului Medicilor Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax