Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

UPDATE: Colegiul Militar din Alba Iulia nu se închide. Cei 4 elevi confirmați cu COVID, trimiși acasă. Alți 25, în carantină

Publicat

Școala a început în condiții normale la Colegiul Militar ”Mihai Viteazu” din Alba Iulia, chiar dacă patru elevi ai unității școlare au fost depistați pozitiv pentru noul coronavirus. 

Comandantul unității, Marcel Domșa, contactat de alba24.ro, a adus o serie de precizări legate de situație.

Potrivit acestuia, cei patru elevi depisați pozitiv (3 din clasa a IX a și unul din clasa a XII-a) au fost trimiși acasă, în județele din care provin.

Aceștia sunt asimptomatici și se vor reîntoarce la școală după ce vor fi declarați vindecați. Mai exact aceștia sunt sub supravegherea DSP-urilor din județele de unde provin. După ce vor fi vindecați se vor întorce la școală unde vor prezenta un test negativ pentru COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Situație critică la Colegiul Național Militar Alba Iulia. 4 elevi confirmați cu COVID. Unitatea ar putea intra în scenariul roșu

Școala a început în mod normal, luni, 14 septembrie, la Colegiul Militar, a mai precizat Marcel Domșa.

Cei 25 de contacți direcți ai celor 4 elevi, vorbim despre elevii care au stat cu aceștia în dormitoare, au fost deja izolați în interiorul unității școlare și în funcție de o viitoare decizie, vor rămâne în Colegiu sau vor fi și ei trimiși acasă.

Mai mult, elevii Colegiului Militar din Alba Iulia nu vor mai avea ieșiri în afara unității. Acest lucru se va întâmpla doar dacă au o situație specială în familie și trebuie să se deplaseze acasă. Dar când se vor reîntoarce la școală, vor fi nevoiți să prezinte un test negativ pentru COVID-19.

UPDATE: Potrivit purtătorului de cuvânt al Colegiului, Ioana Popa, sunt aproximativ 40 de elevi în carantină.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax