Connect with us
Publicitate

CUGIR

Colegiul Tehnic „I.D. Lăzărescu” din Cugir va fi reabilitat și modernizat. Licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor

Publicat

Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” din Cugir va fi reabilitat și modernizat, printr-o investiție de peste 9,1 milioane de lei. Lucrările prevăzute în proiect includ consolidarea elementelor, subansamblurilor sau ansamblului structural pentru clădirile școlii propriu zise, a sălii de sport și a cabinetelor de specialități. Se propune inclusiv demolarea parțială a unor elemente structurale sau nestructurale și introducerea unor elemente structurale.

Primăria Cugir a lansat în 9 aprilie, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP), o licitație pentru serviciile de proiectare privind realizarea Pth, CS, DE, DTAC, DTOE, documentaţii tehnice necesare pentru obţinerea avizelor/ acordurilor/ autorizațiilor, verificarea tehnică de calitate a proiectului tehnic, asistență tehnică din partea proiectantului şi lucrări de execuţie pentru obiectivul de investiții „Reabilitare, modernizare, echipare infrastructură educațională Colegiul Tehnic I.D. Lăzărescu Cugir”.

Valoarea totală estimată este de 9.163.190,06 de lei, fără TVA.

Obiectivul proiectului îl constituie creșterea gradului de participare la învățământul profesional și tehnic din orașul Cugir prin îmbunătățirea calității infrastructurii educaționale și a dotării Colegiului Tehnic „I.D. Lăzărescu”.

Proiectul urmărește reabilitarea, modernizarea și echiparea a trei corpuri aparținătoare Colegiului Tehnic „I. D. Lăzărescu”, respectiv:

  • corp C1 – clădirea școală (construită în anul 1967, suprafața desfășurată existentă 2.658 mp)

  • corp C2 – sala de sport (construită în anul 1980, suprafața desfășurată existentă 1.248 mp)
  • corp C4 – clădire cabinete specialități (construită în anul 1975, suprafața desfășurată existentă 2.049 mp)

 

Proiectul prevede, printre altele:

  • reabilitarea termică a anvelopantei
  • reconformarea structurală a șarpantei
  • modernizarea instalațiilor utilitare
  • modernizarea finisajelor interioare și exterioare
  • modernizarea tâmplăriilor interioare și exterioare
  • echiparea clădirilor cu instalații necesare pentru securitatea la incendiu
  • echiparea clădirilor cu mobilier necesar unei bune desfășurări a activității de învățământ
  • accesibilizarea clădirii pentru utilizatori cu handicap locomotor

În cadrul investițiilor vor fi realizate: anveloparea termică a clădirii, precum și înlocuirea instalațiilor termice, electrice, sanitare și de alimentare cu apă. Centralele termice vor fi cu unele pe combustibil gazos, în condensare și toate spațiile vor fi dotate cu instalații de stingere a incendiilor.

Pe clădiri vor fi montate panourilor solare pentru asigurarea apei calde menajere, sistemele de iluminat vor fi echipate cu surse LED și cu economizoare de energie.

Din punct de vedere al accesului vor fi realizate rampe de acces pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, iar pe clădirea școlii propriu zise va fi instalat un lift exterior.

După lucrările de construcție, în toate cele trei clădiri se vor achiziționa mobilier școlar nou, echipamente didactice moderne și sisteme TIC moderne.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax