Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Comasarea alegerilor generale cu cele locale în 2024: Liberalii vor propune acest lucru în coaliție. Ce motive au

Publicat

Liberalii vor merge în coaliția de guvernare cu propunerea comasării alegerilor din anul 2024, este una dintre concluziile discuțiilor interne de miercuri seară, purtate între Nicolae Ciucă și liderii locali ai PNL. 

Ar fi vorba despre alegerile parlamentare și cele locale.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a motivat că alegerile din 2024 sunt multe și costisitoare, conform surselor G4Media.

Electoratul este chemat la vot de patru ori în 2024, pentru alegerile europarlamentare, locale, parlamentare și prezidențiale.

Partidele primesc sume enorme de la buget pentru alegeri. Motivul ar putea fi însă acela că, dacă alegerile generale sunt comasate cu cele locale, primarii liberali ar fi mai ușor de mobilizat, pentru că vor lupta în același timp și pentru ei.

Nicolae Ciucă a confirmat joi, informația:

”Am decis ca la nivelul specialiștilor să se analizeze elementele de legalitate. Din sondajele efectuate, într-o proporție majoritară cetățenii își doresc reducerea numărului de alegerile.

Anul viitor există patru runde de alegeri. Din experiența anterioară putem să deslușim că activitatea guvernamentală va fi ocupată cu desfășurarea acest număr de alegeri.

Dacă va exista posibilitatea ca numărul acestor alegeri să fie redus, vom veni cu o propunere în coaliție. Dacă nu se va găsi o soluție, vom derula patru runde de alegeri. Există mai multe posibilități, scenarii, fiecare va fi analizat”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    joi, 06.04.2023 at 16:17

    Normal că vor comasate, că altfel la nivelul la care sunt acum nici locul patru nu-l prind. Dar parcă Comisia de la Veneţia spune altceva, dar când ai majoritate faci ca Toader,îi ignori. Oricum sunteţi în pierdere de viteză constant.Dacă aţi auzit de ciuri-buri, acolo sunteţi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax