Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Comisarul şef Ciprian Miron, fost adjunct la Poliţia Alba Iulia, împuternicit inspector şef la IPJ Cluj, în locul lui Tudor Grindean, care iese la pensie

Publicat

Ciprian Miron Din 31 august, noul şef al IPJ Cluj este comisarul şef de poliţie Adrian Ciprian Miron (39 de ani), care a fost împuternicit să exercite funcţia temporar, pe şase luni, în condiţiile în care Tudor Grindean iese la pensie. Cei doi au fost colegi şi la Poliţia Alba, acum şase ani.

“Prin ordin al ministrului afacerilor interne, cu data de 31 august, comisar-şef de poliţie Miron Adrian Ciprian  a fost împuternicit să exercite, cu caracter temporar, pe o perioadă de 6 luni, funcţia de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj”, transmite IGPR.

Comisarul şef de poliţie Adrian Ciprian Miron devine şef IPJ Cluj după ce, anterior, în acest an, a fost adjunct la Poliţia Municipiului Cluj-Napoca, iar după doar două luni, a preluat funcţia din primul eşalon de conducere.

Poliţistul are o experienţă de 16 ani în structuri MAI şi a fost cinci ani ataşat de Afaceri Interne la Ambasada României în SUA. De asemenea, acum şase ani, era singurul poliţist român selecţionat pentru a participa la cursurile Academiei FBI din statul american Virginia.

Adrian Ciprian Miron a fost adjunct la Poliţia Municipiului Alba Iulia timp de patru ani, în perioada 2006-2010.

Ciprian Miron a absolvit Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti în anul 2000 şi ulterior un master în ştiinţe penale şi criminalistică. Şi-a început cariera în acelaşi an, ca ofiţer judiciarist la Poliţia Municipiului Alba Iulia. În 2001, a devenit ofiţer la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, unde a activat aproape cinci ani.

În aprilie 2006, a preluat funcţia de adjunct al Poliţiei Municipiului Alba Iulia şi după patru ani a devenit reprezentantul Ministerului Afacerilor Interne al României, în SUA, în urma participării la cursurile de specializare FBI. În 2010, avea 17 cursuri de specializare în străinătate. Tot atunci, a fost singurul poliţist român selecţionat pentru a participa în 2009 la cursurile Academiei FBI din statul american Virginia. La Quantico s-a specializat în tehnici investigative, managementul situaţiilor de criză şi conflictelor, relaţia cu mass-media.

În 2015 s-a întors în România şi a fost repartizat la Poliţia Municipiului Cluj-Napoca, pe funcţia de şef al Secţiei 2 şi ulterior al Secţiei 1. În mai puţin de un an, a ajuns adjunct al şefului Poliţiei din Cluj-Napoca şi peste alte două luni a urcat pe funcţia de şef la aceeaşi instituţie.

Din 31 august, chestorul de poliţie Tudor Grindean (51) de ani, şeful IPJ Cluj şi fostul comandant al Poliţiei Alba, iese la pensie, după 25 de ani de activitate. Președintele Klaus Iohannis a semnat, în 17 august, decretul de încetare a raporturilor de serviciu cu Inspectoratul de Poliţie din Cluj. Grindean a fost şase ani şef IPJ Alba, până în 2011, când a promovat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, ca director de cabinet al şefului Departamentului de Ordine şi Siguranţă Publică din Ministerul Administraţiei şi Internelor, pe atunci chestor de poliţie Ioan Dascălu. Ulterior a preluat funcţia de la Cluj.

Citeşte şi Tudor Grindean, fost şef al Poliţiei Alba, iese la pensie. Va înceta raporturile de serviciu cu IPJ Cluj, de la 31 august

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax